Makaronai su pomidorų padažu – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Nors parduotuvėse galima rasti daugybę paruoštų variantų, niekas neprilygsta naminiam pomidorų padažui iš šviežių pomidorų. Jis aromatingas, sveikesnis ir leidžia pačiam reguliuoti prieskonių intensyvumą bei skonio subtilybes.
Kodėl verta rinktis naminį padažą?
- Natūralumas. Jokių konservantų ar pridėtinio cukraus.
- Šviežumas. Padažas iš ką tik nuskintų pomidorų išsiskiria ypatingu aromatu.
- Sveikumas. Pomidorai gausūs likopeno, antioksidanto, kuris stiprina imunitetą.
- Skonio kontrolė. Galite reguliuoti aštrumą, saldumą ar rūgštumą pagal savo skonį.

Reikalingi ingredientai
- 1 kg prinokusių pomidorų,
- 2–3 česnako skiltelės,
- 1 svogūnas,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- sauja šviežių bazilikų arba petražolių,
- druska, pipirai,
- žiupsnelis cukraus (nebūtina, jei pomidorai labai saldūs).
Gaminimo būdas
- Pomidorų paruošimas. Užpilkite juos verdančiu vandeniu kelioms minutėms, tada perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Daržovių apkepimas. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol taps skaidrūs.
- Troškinimas. Sudėkite pomidorus, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20–30 minučių, kol pomidorai sukris į vienalytę masę.
- Pagardinimas. Įdėkite druskos, pipirų, šviežių žolelių, o jei pomidorai rūgštoki – žiupsnelį cukraus.
- Sutrynimas. Norint lygesnės tekstūros, padažą galima sutrinti blenderiu.