Lapkritis – mėnuo, kai orai tampa vis šaltesni, o noras sušilti jaukiai įsitaisius namuose auga kasdien. Kad rudens vakarai būtų šilti ir malonūs, puodelis karšto, aromatingo gėrimo gali tapti puikia priemone sušildyti kūną ir sielą. Štai keletas šildančių gėrimų receptų, kurie padės kovoti su lapkričio šalčiais.
1. Klasikinis imbierinis arbatos gėrimas su medumi ir citrina
Imbiero arbata – tikra klasika, idealiai tinkanti peršalus ir norint sušilti. Imbieras turi stiprių priešuždegiminių savybių, o medus ir citrina padeda stiprinti imunitetą.
Reikės:
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus;
- 2 skiltelių citrinos;
- Puodelio verdančio vandens.
Paruošimas: į puodelį sudėkite tarkuotą imbierą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pritraukti apie 5 minutes. Tada įdėkite medaus ir citrinos skilteles. Geriausia gerti šiltą, kad pasinaudotumėte imbiero ir citrinos naudingosiomis savybėmis.
2. Aromatinga obuolių sidro arbata su prieskoniais
Ši obuolių sidro arbata su šildančiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas ir gvazdikėliai, taps tikru vakaro ritualu. Jos kvapas ir skonis leis pasinerti į tikrą rudens dvasios atmosferą.
Reikės:
- 1 puodelio natūralaus obuolių sulčių arba obuolių sidro;
- 1 cinamono lazdelės;
- Kelių gvazdikėlių;
- Skiltelės apelsino.
Paruošimas: į puodą supilkite obuolių sultis ar sidrą, pridėkite cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir apelsino skiltelę. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol kvapai susimaišys. Šis gėrimas ne tik sušildys, bet ir suteiks energijos visam vakarui.
3. Šokoladinis chai latte su prieskoniais
Chai latte yra klasikinis indiškas gėrimas, kuris derina arbatos ir prieskonių aromatus. Pritaikytas su šokoladu, jis taps tikra lapkričio pramoga šaltoje dienoje.
Reikės:
- 1 arbatinio šaukštelio juodosios arbatos lapelių;
- 1 puodelio pieno (galite naudoti augalinį pieną);
- 1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių;
- Žiupsnelio malto cinamono, kardamono, imbiero;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus arba klevų sirupo.
Paruošimas: pieną pašildykite su prieskoniais ir juodosios arbatos lapeliais. Įdėkite kakavos miltelius, gerai išmaišykite ir palikite pritraukti apie 5 minutes. Įberkite medaus arba klevų sirupo ir mėgaukitės šiltu, prieskoniniu gėrimu.
4. Aromatinga karšta kakava su apelsinu ir cinamonu
Karšta kakava su subtiliu apelsino ir cinamono skoniu – idealus gėrimas šiltam lapkričio vakarui.
Reikės:
- 1 puodelio pieno;
- 1 šaukštelio kakavos miltelių;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus arba medaus;
- Žiupsnelio cinamono;
- Apelsino žievelės (neprivaloma).
Paruošimas: į puodelį pieno įdėkite kakavos miltelius ir cukrų. Švelniai maišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol pienas sušils ir kakava ištirps. Įdėkite cinamono ir apelsino žievelę. Gėrimas bus ne tik skanus, bet ir aromatingas.
5. Avižinė gėrimų pieno arbata su vanile ir cinamonu
Avižinė pieno arbata – ypatingas gėrimas, tinkantis tiems, kurie mėgsta švelnaus skonio gėrimus. Šis gėrimas, derinamas su vanile ir cinamonu, suteikia ypatingo jaukumo.
Reikės:
- 1 puodelio avižinio pieno;
- Žiupsnelio cinamono;
- Kelių lašų vanilės ekstrakto;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus.
Paruošimas: pašildykite avižinį pieną su cinamonu ir vanilės ekstraktu. Įdėkite medaus ir išmaišykite, kol skoniai susilies. Šis gėrimas puikiai tiks vakare prieš miegą, nes yra švelnus ir ramina.