Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos soduose ir šiltnamiuose. Gaivūs, traškūs ir greitai augantys, jie puikiai tinka tiek šviežiam vartojimui, tiek konservavimui. Tačiau norint džiaugtis gausiu derliumi, svarbu žinoti ne tik, kaip juos prižiūrėti, bet ir kada tinkamiausias metas juos sėti ir sodinti.
agurkai
Geltonuojantys agurkų lapai – viena dažniausių problemų, su kuria vasaros viduryje susiduria tiek šiltnamių, tiek lauko daržų augintojai Lietuvoje.
Liepos pabaiga – vienas smagiausių laikotarpių kiekvieno daržininko ir sodininko kalendoriuje. Sodas ir daržas šiuo metu jau pilni sunokusių vaisių ir daržovių, tačiau svarbu žinoti, kada yra pats tinkamiausias metas skinti derlių. Kai kurios gėrybės turi būti surinktos nedelsiant, kad išvengtume pernokimo ar kenkėjų, o kitas geriau palikti dar kelioms savaitėms, kad jos pilnai subręstų.
Šaltasis metų laikas – tai metas, kai natūralūs, išsaugoti vasaros ar rudens gėrybių skoniai gali praturtinti mūsų racioną. Marinuoti ir rauginti produktai ne tik puikiai tinka įvairiems patiekalams, bet ir pasižymi nauda sveikatai – jie stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir suteikia organizmui svarbių vitaminų. Šiame straipsnyje pasidalinsime, kaip lengvai paruošti kopūstus, agurkus ir burokėlius žiemai.
Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie greitai auga, gausiai dera ir tinka tiek šviežiam vartojimui, tiek konservavimui.
Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie greitai auga, dera gausiai ir yra neatsiejami nuo vasaros skonių. Tačiau ne visada agurkai džiugina derliumi: vieną dieną žali ir vešlūs, o kitą – jau vysta, gelsta ar nustoja augti.
Agurkų konservavimas – viena iš tų vasaros tradicijų, kuriai daugelis mūsų jaučia sentimentus. Aromatingas stiklainis traškių, gerai prieskoniuotų agurkėlių primena močiutės rūsį, vaikystės vasaras ir begalę vakarienių su keptomis bulvėmis.
Nors vasara po truputį ritasi į pabaigą, daržo sezonas tikrai dar nesibaigia. Rugpjūtis – tai puikus metas antrajai sėjai, ypač jei turite laisvų lysvių po nuimtų agurkų, salotų ar ankstyvų bulvių derliaus.
Liepa – tikras skonių, kvapų ir spalvų mėnuo. Sodininkų ir turgelių prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, o mūsų organizmas natūraliai trokšta lengvesnio, vandeningo ir maistingo maisto.
Išbandei daugybę priemonę nuo spuogų, tačiau nei viena nepadėjo? Pamėgink atsigręžti į gamtą ir pasižiūrėti, ką siūlo natūrali medicina. Natūralios priemonės nesukels jokio šalutinio poveikio. Taigi nebūtina išlaidauti ir griebtis nemažai kainuojančio medikamentinio gydymo, nes yra daugybė natūralių būdų kaip džiaugtis sveika bei gražia oda....
Marinuoti agurkai – neabejotina vasaros ir rudens derliaus konservavimo klasika. Tačiau ar žinojote, kad be jų dar yra daugybė kitų daržovių, kurios puikiai tinka marinuoti?
Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių lietuvių daržuose. Sultingi, traškūs ir puikiai tinkantys tiek salotoms, tiek rauginimui ar konservavimui.