Spalis – tai metas, kai dauguma daržininkų jau užbaigia darbus ir ruošiasi žiemai. Tačiau išmintingai pasodinus tam tikrus augalus rudenį, pavasarį galima sulaukti ne tik žalumos, bet ir ankstyvo derliaus.
česnakai
Naujausias
Žieminiai česnakai – vienas populiariausių rudens sodinimo pasirinkimų, nes jie užtikrina ankstyvą ir gausų pavasario bei vasaros derlių.
Marinuoti česnakai – tai ne tik pikantiškas, aštrus užkandis, bet ir puikus priedas prie mėsos patiekalų, troškinių ar net sumuštinių.
Uodai – neišvengiamas vasaros palydovas. Vos tik vakare atsiduri lauke ar atveri langą be tinklelio, jų zyzimas ir įkandimai tampa tikru išbandymu.
Tzatziki padažas – tai paprastas, bet išskirtinis būdas suteikti gaivos vasaros patiekalams. Jis ne tik praturtins jūsų stalą skonių įvairove, bet ir taps puikiu sveikesnių užkandžių pasirinkimu.
Česnakai – vienas populiariausių daržovių augalų Lietuvoje, ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl gydomųjų savybių. Daugelis daržininkų renkasi česnakus sodinti rudenį, nes tokiu būdu galima užauginti didesnius ir stipresnius svogūnėlius.
Rudenį, kai daržo darbai atrodo besibaigiantys, patyrę sodininkai žino – dabar puikus metas pasodinti žieminius česnakus.
Marinuoti česnakai – ne tik puikus pagardas prie mėsos, sūrių ar užtepėlių, bet ir tikra stalo puošmena. Tačiau ne vienas, pamėginęs marinuoti česnakus namuose, susiduria su problema – česnakai juoduoja.











