Šaltiena – tai vienas tų patiekalų, kuris daugumai kelia nostalgiją: vaikystės šventės, šeimos susibūrimai ar šventiniai stalai.
kalėdų patiekalai
atsitiktinis
Kalėdos – tai metas, kai norisi lėto, kvapnaus ir namus užliejančio maisto aromato. Būtent toks yra kalėdinis troškinys – sotus, ilgai troškintas patiekalas, kuris ne tik sušildo, bet ir sukuria tikrą šventinę nuotaiką.
Šventės – laikas, kai norisi lėtesnio tempo, jaukumo namuose, daugiau pokalbių su artimaisiais ir mažiau stovėjimo prie viryklės. Todėl vis dažniau žmonės renkasi šventinius patiekalus užsisakyti – profesionalų paruoštą maistą, kuris puikiai atrodo, gardžiai kvepia ir, svarbiausia, atkeliauja tiesiai į jūsų namus.
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis.
Kūčios jau čia pat, bet jeigu dar nespėjote susidėlioti meniu šventėms ar pritrūkote originalių idėjų – ne bėda. Tie patys tradiciniai pigūs ingredientai, kurie lydi Kūčių bei Kalėdų stalą karta iš kartos, gali sužibėti naujai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Prasidėjus šventiniam laikotarpiui, į mūsų namus vis dažniau pasibeldžia svečiai, o už patiekalus atsakingi šeimos nariai susiduria su misija nustebinti visko ragavusius svečius.









