Jautrumas maistui ir alergija dažnai painiojami, tačiau tai yra visiškai skirtingos organizmo reakcijos. Nors abi gali sukelti nemalonius simptomus po tam tikrų maisto produktų vartojimo, jų kilmė, eiga ir rizikos sveikatai laipsnis yra skirtingi. Sveikatos sprendimų centro „Antėja“ šeimos gydytoja Agnieška Ieva Banaitė pabrėžia, kad svarbu suprasti, kuo jautrumas maistui ir alergija skiriasi, kaip jas atpažinti, kada verta atlikti tyrimus ir kaip tinkamai elgtis, jei dėl šių būklių kyla įtarimų.
maistas
atsitiktinis
Cholesterolis – būtina medžiaga mūsų organizmui, tačiau jo perteklius gali tapti rimtų sveikatos problemų priežastimi. Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje siejamas su ateroskleroze, širdies bei kraujagyslių ligomis.
Vasaros maistas - ar jis tavo odos draugas, ar priešas? Sužinok, kurie produktai padeda odai švytėti, o kurie lemia spuogus ir bėrimus...
Kai virtuvėje susitinka talentinga kulinarė bei tikras menininkas, maistas prabyla iki tol negirdėtais skoniais.
Tikriausiai jau esi girdėjusi apie avokado naudą organizmui. Avokadas ne veltui vadinamas super maistu - jis turi daugybę organizmui reikalingų vitaminų, todėl vos viena puselė avokado per dieną organizmą praturtina būtinomis medžiagomis....
Visame pasaulyje vis daugiau diskutuojant apie organizmui palankią, subalansuotą mitybą, žarnyno mikroflorą ir jos disbalanso poveikį sveikatai, vis dažniau atsigręžiama į probiotikus bei jų turinčius produktus.
Indijos virtuvė garsėja savo nepaprasta skonių įvairove ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia kiekvienam patiekalui unikalų charakterį. Kiekvienas prieskonis turi ne tik aromatą, bet ir savo reikšmę – nuo sveikatos gerinimo iki dvasinio poveikio. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su pagrindiniais Indijos virtuvės prieskoniais bei išbandyti keletą lengvų ir kvapnių patiekalų, kurie praturtins jūsų stalo meniu.
Kiekvieną savaitę panele.lt ieškok lieknėjimo dienoraščio, kurį rašo Beatrisa, pasiryžusi pagaliau atsikratyti visų nereikalingų kilogramų. Pirmąjį jos dienoraščio įrašą rasi...
Jei negali praeiti pro gardžių kepinių kepyklėlę, mieste esi buvusi visuose mėsainių restoranuose, o ir pati nevengi nufotografuoti gardaus maisto - sek šias šešias Instagramo paskyras, kurios kasdien pildosi naujomis nuotraukomis su apetitą keliančiais valgiais!...
Moliūgai ir bulvės – tikros rudens ir žiemos virtuvės žvaigždės. Šios daržovės ne tik maistingos, bet ir universalios, todėl iš jų galima paruošti daugybę skanių ir sočių patiekalų. Dalinamės idėjomis, kurios leis mėgautis rudens derliumi net ir šaltuoju metų laiku.
Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui.
Maisto šviežumas yra ne tik skonio, bet ir sveikatos klausimas. Netinkamas produktų laikymas gali lemti jų greitesnį gedimą, skonio ir maistinių medžiagų praradimą bei didesnį maisto švaistymą.















