Planavimas yra raktas į sveiką mitybą, ypač kai savaitės dienos yra užimtos nuo ryto iki vakaro. Mitybos planavimas padeda sutaupyti laiko, užtikrina subalansuotą maisto pasirinkimą ir apsaugo nuo impulsyvių, nesveikų užkandžių. Čia pateikiami keli patarimai, kaip planuoti sveiką mitybą mokyklos ar darbo savaitės metu, kad jaustumėtės energingi ir išlaikytumėte gerą savijautą.
maistas
atsitiktinis
,,Mis Lietuva 2013“ 1 – oji vicemis ir ,,Mis Visatos 2013” dalyvė, iš Panevėžio kilusi Simona Burbaitė griauna stereotipus apie tuštučių modelių įvaizdį. Universitete paskutiniame kurse mokslus kremtanti mergina turi didelių planų: ateityje ketina įkurti sveikatingumo centrą, grožio mokyklą, o kol kas Simona sunkiai dirba siekdama svajonių. Mergina saugi, nes jos siekius palaiko ilgametis mylimasis, tik... kur dingo jos draugės? Ir kodėl kartais, praėjusi podiumu, Simo...
Indijos virtuvė garsėja savo nepaprasta skonių įvairove ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia kiekvienam patiekalui unikalų charakterį. Kiekvienas prieskonis turi ne tik aromatą, bet ir savo reikšmę – nuo sveikatos gerinimo iki dvasinio poveikio. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su pagrindiniais Indijos virtuvės prieskoniais bei išbandyti keletą lengvų ir kvapnių patiekalų, kurie praturtins jūsų stalo meniu.
Be maisto žmogus išgyventų maždaug mėnesį. Tai daug ar mažai – spręskite patys. Bet kokiu atveju, maistas yra mūsų kasdienis rūpestis. Nuolat mėginame atrasti naujų, dar nepatirtų skonių. Kasdien vis kažką valgome, o pavalgę norime jaustis puikiai....
Fondiu – tai ne tik gurmaniškas patiekalas, bet ir puikus būdas sukurti ypatingą, jaukią atmosferą romantiškai vakarienei.
Ar žinojai, kad net 91% išmaniaisiais telefonais besinaudojančių jaunuolių reguliariai dalinasi savo „selfie“ nuotraukomis? Tačiau metas užmiršti „pamaiviškas“ „Instagram“ pozas ir iki gyvo kaulo įgrisusius „duckface“ - nuo šiol madinga atrodyti nepatraukliai!...
Svečiai kartais užklumpa netikėtai ir reikia greitai pasiruošti vakarėliui, užkandžiai tampa tikru išsigelbėjimu. Štai keletas paprastų, bet įspūdingų idėjų.
Ramenas – tai daugiau nei sriuba. Tai vienas iš Azijos virtuvės simbolių, kuris užkariavo daugybės žmonių širdis visame pasaulyje. Šis aromatingas patiekalas, kilęs iš Japonijos, sujungia turtingą sultinį, minkštus makaronus, gardžius priedus ir ypatingus prieskonius, sukurdamas neprilygstamą skonių harmoniją. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti tobulą rameną namuose!
Ar kada nors norėjote pasinerti į įvairių šalių skonių kelionę neišeidami iš savo virtuvės? Pasaulio virtuvės siūlo daugybę įkvėpimo, o daugelis jų patiekalų gali būti lengvai paruošti namuose. Štai keletas receptų idėjų, kurios leis mėgautis tarptautiniais skoniais be didelių pastangų.
Kalėdos – tai laikas, kai susirenka šeima, skamba juokas ir šiluma persmelkia namus. O kas gali būti geriau už gardžius patiekalus, kurie suartina visus prie šventinio stalo? Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, pasisemkite idėjų iš šių šventinių patiekalų sąrašo. Kiekvienas receptas sukuria ypatingą Kalėdų atmosferą ir palepina skonio receptorius.
Savo pažįstamų gretose tikrai žinai merginų, kurios pasigardžiuodamos kerta mėsainius, užsigerdamos vaisvandeniu, o vėliau ir riebų pyragaitį suvalgo, tačiau jų pilvukai plokšti kaip lentelės. Na, deja, mes ne tokios. Beveik 70 proc. pasaulio merginų nėra patenkintos savo pilvo sritimi. Iš tiesų, dažniausiai riebaliukai yra linkę kauptis pilvo zonoje, tačiau neretai pilnesniu pilvuku besiskundžiančios merginos yra linkusios daryti grubias klaidas. Štai pagrindinės:...
Maisto šviežumas yra ne tik skonio, bet ir sveikatos klausimas. Netinkamas produktų laikymas gali lemti jų greitesnį gedimą, skonio ir maistinių medžiagų praradimą bei didesnį maisto švaistymą.














