Azijos skoniai ir ingredientai – viena karščiausių 2024 metų kulinarinių tendencijų, skelbia visame pasaulyje žinomas žurnalas „Time“. Viena šio regiono virtuvės pažibų – šitakiai, enoki ir kiti grybai, kuriuos jau spėjo pamilti bei įtraukti į savo kasdienius valgius ir dalis šalies gyventojų. Prekybos tinklui „Maxima“ kovą paskelbus teminiu Azijos mėnesiu, kuriuo metu kviečiama tyrinėti šio regiono virtuvę, dietistė Vaida Kurpienė išskiria šių grybų iš...
receptai
Gali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių.
dr. Edita Gavelienė teigia, kad jei anksčiau sportuoti neteko, staiga pradėti intensyviai judėti nepatartina – vertėtų pirmiausia pasitikrinti sveikatą ir pasitarti su specialistais.
O gal išsikepam kugelio? Ši frazė vis dažniau skamba lietuvių namuose, prasidėjus pačiam bulvių derliaus pikui.
Ruduo yra puikus metas pasimėgauti gardžiais ir sveikais desertais, kuriuose gausu natūralių rudens gėrybių.
Ruduo – tai metas, kai gamta mums dovanoja gausybę šviežių, spalvingų ir maistingų daržovių. Šiuo metu ypatingai vertinami troškiniai, kurie ne tik šildo, bet ir leidžia mėgautis sezoninėmis gėrybėmis, derančiomis vienoje lėkštėje. Rudeniniai troškiniai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiems vakarienės vakarams su šeima. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliais patarimais ir receptais, kaip paruošti skanius ir maistingus rudeninius troškinius su sezoninėmis daržovėmis.
Iberijos, arba Pirėnų, pusiasalis pasižymi ne tik stulbinamais geografiniais paminklais, bet ir gilias istorines šaknis turinčiais kulinariniais šedevrais. Tai – begalės skirtingų rūšių kumpių, tyriausi alyvuogių aliejai, šviežios jūros gėrybės ir dar daugiau, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Termometrų stulpeliams kylant organizmas praranda daug skysčių ir šią pusiausvyrą būtina atstatyti.
Kai šis receptas išpopuliarėjo, šaldyti vaisiai tapo mada ir vienu pagrindinių vasaros skanėstų ingredientų.
Ruduo – tai laikas, kai gamta dosniai dalijasi savo derliumi. Šis metų laikas yra puikus metas atnaujinti savo mitybos įpročius ir išbandyti sezoninius produktus, kurie ne tik yra skanūs, bet ir naudingi sveikatai.
Kai orai atvėsta ir dienos tampa vis trumpesnės, nieko nėra maloniau nei šiltas puodelis aromatingos arbatos ar garuojantis karštas kokteilis rankose. Tokie gėrimai ne tik šildo, bet ir suteikia ypatingą jaukumo jausmą šaltomis rudens ir žiemos dienomis.
Vaikų mityba yra ypatingai svarbi jų augimui ir vystymuisi, o tinkami užkandžiai gali padėti išlaikyti energijos lygį ir skatinti sveikus įpročius. Mokyklos dienos metu vaikai dažnai praleidžia daug energijos, todėl sveiki užkandžiai yra puiki priemonė, kad jie išliktų aktyvūs ir susikaupę. Sveiki užkandžiai turėtų būti ne tik maistingi, bet ir patrauklūs vaikams, kad jie norėtų juos valgyti su malonumu.