Vis daugiau žmonių renkasi augalinę mitybą, siekdami pagerinti sveikatą, prisidėti prie aplinkos apsaugos ar tiesiog atrasti naujų skonių. Jei esate naujokas šiame pasaulyje, gaminimas be mėsos ir pieno produktų gali pasirodyti kaip iššūkis. Tačiau augalinė virtuvė yra ne tik skani, bet ir labai kūrybiška. Šiame straipsnyje rasite patarimus ir paprastus receptus, kaip pradėti gaminti augalinį maistą.
receptai
Atsitiktiniai
Ar kada nors norėjote pasinerti į įvairių šalių skonių kelionę neišeidami iš savo virtuvės? Pasaulio virtuvės siūlo daugybę įkvėpimo, o daugelis jų patiekalų gali būti lengvai paruošti namuose. Štai keletas receptų idėjų, kurios leis mėgautis tarptautiniais skoniais be didelių pastangų.
Savaitgalį privalo likti pamalonintas ne tik tavo, bet ir tavo tėvų, draugių, draugų ar vaikino skrandis! Todėl čiupki virėjos prijuostę ir pasigamink kažką gardaus. Pažadame, ilgai neužtruksi, o nepamirštamą skonį jausi dar ilgai!...
dr. Edita Gavelienė teigia, kad jei anksčiau sportuoti neteko, staiga pradėti intensyviai judėti nepatartina – vertėtų pirmiausia pasitikrinti sveikatą ir pasitarti su specialistais.
Kas labiausiai motyvuoja lieknėti? Noras gerai jaustis vilkint bikinį? Mylimo vaikino pastaba? Suvokimas, kad nebetelpi į prieš pusę metų pirktus džinsus?...
Azijos skoniai ir ingredientai – viena karščiausių 2024 metų kulinarinių tendencijų, skelbia visame pasaulyje žinomas žurnalas „Time“. Viena šio regiono virtuvės pažibų – šitakiai, enoki ir kiti grybai, kuriuos jau spėjo pamilti bei įtraukti į savo kasdienius valgius ir dalis šalies gyventojų. Prekybos tinklui „Maxima“ kovą paskelbus teminiu Azijos mėnesiu, kuriuo metu kviečiama tyrinėti šio regiono virtuvę, dietistė Vaida Kurpienė išskiria šių grybų iš...
Rytas dažnai būna skubotas laikas, tačiau praleisti pusryčius nepatartina. Štai keletas greitų ir sveikų pusryčių idėjų, kurios suteiks energijos ir padės pradėti dieną gerai nusiteikus.
Kalėdos – tai ne tik švenčių šviesa ir dovanų džiaugsmas, bet ir skaniausi namų kvapai. Vienas iš jų – šviežiai iškeptų sausainių aromatas, kuris sukuria jaukumo ir šventės jausmą. Paruošėme jums 5 nesudėtingus receptus, kuriuos lengvai galėsite pasigaminti namuose ir nudžiuginti savo artimuosius.
Tiramisu – vienas iš garsiausių itališkų desertų, garsėjantis savo švelniu kavos ir maskarponės sūrio skoniu. Jo pavadinimas reiškia „pakelk mane į viršų“, o jo lengva tekstūra ir unikalus skonis iš tiesų suteikia malonumo. Tradicinis tiramisu yra gaminamas su kava mirkytomis biskvito lazdelėmis, maskarponės kremu ir kakavos milteliais, tačiau egzistuoja ir daugybė kitų skanių variantų. Šiame straipsnyje aptarsime tris skirtingus tiramisu gaminimo būdus: klasikinį, uogų tiramisu ir šokoladinį tiramisu.
Termometrų stulpeliams kylant organizmas praranda daug skysčių ir šią pusiausvyrą būtina atstatyti.
Mylimiausia Lietuvos Beata pavasario proga nudžiugino visus savo kulinarinių knygų, laidų ir blogo gerbėjus. Savo kulinariją ji kelia į naujas erdves: nuo šiol virtuvės paslapčių galėsi mokytis iš specialių video pamokų!...