Pasaulyje aiškiai regimas vyraujantis grožio kultas. Moterys, bandydamos laikytis šiuolaikinių grožio standartų, dažnai peržengia sveiko proto ribas. Tad valgymo sutrikimai tampa ne tik manekenių, bet ir daugelio paprastų merginų bei moterų merginų varginančia kasdienybės realybe....
Sveika mityba
Kai nepavyksta numesti svorio nepaisant sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo, kaltinti save – dažna, bet klaidinga reakcija. Iš tiesų, vienas iš svarbiausių (ir dažnai ignoruojamų) veiksnių – hormonų pusiausvyra.
Ar kada nors susimąstėte, kodėl kai kurie žmonės gyvena daugiau nei šimtą metų, išlaikydami ne tik sveikatą, bet ir gyvenimo džiaugsmą? Nors genetika tikrai turi įtakos, daugybė tyrimų rodo – mityba yra vienas svarbiausių ilgaamžiškumo veiksnių.
Kokybiškas miegas itin svarbus, o tam, kad gerai išsimiegotumėte, dėmesį reikėtų atkreipti ir į tai, ką valgote prieš miegą. Tiesa, įtakos geram miegui turi ne tik tam tikras maistas, bet ir jo suvartojamas kiekis. Vakarienės porcijos dydis neturėtų būti didesnis nei 300 gramų, o pasirinkti produktai – neapsunkinantys organizmo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai pavasarį daugiau dėmesio kreipia į tai, kas atsiduria jų pir...
Atėjus gegužei, vis dažniau pagalvojame apie artėjantį maudymosi sezoną – atostogas, paplūdimį, saulę ir, žinoma, maudymosi kostiumėlį.
Keto dieta, dar žinoma kaip ketogeninė dieta, pastaraisiais metais tapo viena iš populiariausių mitybos strategijų tiems, kurie siekia numesti svorio, pagerinti energijos lygį ir palaikyti bendrą sveikatą.
Gerda Žemaitė atskleidė savo patirtį su dietomis: „Esu išbandžiusi ir drastiškų dietų, bet jų niekam nerekomenduočiau.“
Nuo sūrių patiekalų iki pačių saldžiausių – šiandien tikrą skonių šventę čirškindami mėgstamiausius produktus sugeba susikurti ir vegetarai.
Po šaltojo sezono dažnai jaučiamės pavargę, apsunkę ir stokojantys energijos. Pavasaris – puikus metas atnaujinti mitybą ir pripildyti organizmą lengvais, bet maistingais produktais.
Kai ateina šaltasis metų laikas, kartu su juo atkeliauja ir įvairios ligos, kurioms mūsų imuninė sistema turi būti pasiruošusi.
Atėjus rudens sezonui, mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: mažėja saulės šviesos, o šaltis skatina ieškoti šilumos ir jaukumo ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti ne tik išlaikyti energijos lygį, bet ir apsaugoti nuo peršalimo ligų bei niūrios nuotaikos, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Rytas. Skubėjimas, vos spėji įlipti į kelnes, o pirmas dalykas – kava. Vieniems – tai įprotis, kitiems – „pusryčiai puodelyje“.