Foršmakas – tai tradicinis žydų virtuvės patiekalas, kuris ilgainiui paplito Rytų Europoje ir tapo vienu iš mėgstamiausių užkandžių. Jis gaminamas iš sūdytos silkių filė, obuolių, svogūnų ir kelių kitų ingredientų.
svogūnai
Naujausias
Svogūnai – vienos svarbiausių daržovių lietuvių virtuvėje. Jie naudojami tiek kasdieniuose patiekaluose, tiek žiemai ruošiant atsargas.
Kai plaukai ima slinkti, retėti ar praranda žvilgesį, dažnas iš mūsų ieško brangių kaukių ar serumų, tikėdamiesi greitų rezultatų.
Birželis – pats svarbiausias metas, kai nuo jūsų priežiūros priklauso, ar svogūnų derlius bus įspūdingas. Šiuo metu lemiasi ne tik jų dydis, bet ir sultingumas, laikymo kokybė ir atsparumas ligoms.
Šiemet svogūnai ašaroti vers tik virtuvėje: džiugina ne tik derlius, bet ir ypač maža daržovių kaina
Svogūnų laukai šiemet žydi ypatinga derliaus gausa – lauko daržovė, kuri daugelį verčia ašaroti, tampa tikra virtuvės karaliene. Šių metų derlius – rekordinis, o už jo stovi ūkininkai, kurie ne tik puoselėja tradicijas, bet ir nuolat tobulina žinias, kad ant „Maximos“ pirkėjų stalų atsidurtų kokybiški, švieži svogūnai.
Svogūnų lukštuose gausu antioksidantų, vitaminų bei mineralų, todėl jų panaudojimo būdų yra kur kas daugiau, nei manote.
Svogūnai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie nereikalauja ypatingos priežiūros, tačiau net ir šis neįnoringas augalas gali susidurti su problemomis.