Imuninės sistemos stiprinimas tampa ypač svarbus šaltuoju metų laiku, kai padidėja peršalimo ir gripo rizika. Be įprastų priemonių, tokių kaip imbieras ar citrina, egzistuoja ir rečiau žinomi augalai, kurie gali natūraliai sustiprinti organizmo atsparumą ligoms.
ciberžolė
Žmonija nuo seniausių laikų ieškojo vaistų gamtoje. Dauguma šiandien vartojamų vaistų buvo sukurti iš augalinių medžiagų arba pagal jų pagrindu veikiančius junginius.
Ciberžolė – ryškiai geltonas prieskonis, dažnai vadinamas „auksiniu prieskoniu“, ne tik praturtina patiekalų skonį, bet ir yra žinomas dėl savo sveikatai naudingų savybių.
Ciberžolės kava – tai gėrimas, kuris pastaruoju metu populiarėja tarp sveikos gyvensenos entuziastų. Derinant kavos energizuojantį poveikį su ciberžolės priešuždegiminėmis ir medžiagų apykaitą skatinančiomis savybėmis, šis gėrimas yra laikomas naudingu būdu skatinti svorio metimą.
Ciberžolė – tai geltonos spalvos prieskonis, kuris ne tik suteikia patiekalams išskirtinį skonį ir spalvą, bet ir pasižymi daugybe sveikatai naudingų savybių. Senovės Indijoje ciberžolė buvo laikoma stebuklingu augalu, naudojamu tradicinėje medicinoje tūkstančius metų.
Nors atlikėjos Arianos Grande oda iš pažiūros atrodo nepriekaištinga, atidžiau įsižiūrėję galite išvysti smulkius spuogelius, išsidėsčiusius ant Arianos veido odos....
Ir iš tiesų, daugelis prieskonių, kuriuos turime virtuvės spintelėje, ne tik suteikia patiekalams skonį, bet ir turi stiprų gydomąjį poveikį. Trys ajurvedos žvaigždės – ciberžolė, imbieras ir kardamonas – laikomi tikrais gamtos stebuklais, kurie padeda palaikyti kūno pusiausvyrą, stiprina imunitetą ir valo organizmą.
Auksinis pienas – tai ne tik gražiai skambantis pavadinimas, bet ir tikras sveikatos eliksyras, kuris vis labiau populiarėja dėl savo daugybės naudingų savybių.
Šiltas, auksinės spalvos gėrimas, dvelkiantis egzotika ir jaukumu – taip trumpai galima apibūdinti ciberžolės arbatą, dar vadinamą „auksiniu pienu“ ar tiesiog ciberžolės užpilu.
Ryškiai geltonas prieskonis, turintis šiek tiek kartų, žemišką skonį, – ciberžolė (lot. Curcuma longa) – vertinama ne tik dėl skonio savybių, bet ir dėl išties įspūdingos naudos sveikatai.
Ruduo ir žiema – tai laikotarpis, kai mūsų imunitetas dažnai susilpnėja. Peršalimai, nuovargis, vitaminų trūkumas – visa tai gali užklupti netikėtai.
Prėskas valgis, tik ligoniui tinka. Lygiai kaip ir nuotaika. Tad kaip gi tai pagerinti? Prieskonių pagalba!...