Ruduo – tai metų laikas, kai virtuvėje dominuoja šilti, maistingi patiekalai, atspindintys sezono derliaus gausą. Tai puikus metas išbandyti vegetariškus patiekalus, kuriuose galima panaudoti šviežias daržoves, moliūgus, obuolius ir kitus rudens produktus. Šiame straipsnyje pateikiame 10 įdomių vegetariškų patiekalų idėjų, kurios tikrai praturtins jūsų rudeninį meniu ir leis mėgautis sezoniniais skoniais.
patiekalai
Vieno puodo patiekalai – tai puikus būdas paruošti skanų, sotų ir sveiką maistą be didelio vargo. Jie ne tik sutaupo laiko, bet ir sumažina indų plovimo krūvį.
Vis daugiau žmonių renkasi augalinę mitybą dėl sveikatos, ekologinių ar etinių priežasčių. Pradėjus keisti mitybą, gali kilti klausimas: nuo ko pradėti? Svarbiausia – paprastumas ir subalansuotas maistingumas. Šiame straipsnyje pateikiame keletą paprastų augalinių receptų, kurie puikiai tiks pradedantiesiems.
Karštomis vasaros dienomis vis dažniau ieškome ne tik skanių, bet ir gaivinančių patiekalų. O kas gali būti vasariškiau nei sultingas arbūzas? Ši vaisinė salotų idėja sužavės ne tik skonio receptorius, bet ir taps tikra stalo pažiba – ypač, kai patiekiama išradingai dekoruotame arbūzo dubenyje.
Aktorė Inga Norkutė išsijungus kameroms užsiima įprasta veikla. Laidoje „Virtuvės istorijos“ papasakojo apie blogiausią savo pasimatymą...
Rožinei šaltibarščių bangai pamažu atslūgstant, puikus laikas atsigręžti į patiekalą, kuris nuo seno laikomas lietuviškos virtuvės ramsčiu – kopūstienę.
Kas sakė, kad skanūs patiekalai turi būti sudėtingi? Kartais viskas, ko reikia, yra vos keli ingredientai ir truputis kūrybiškumo. Šiame straipsnyje dalinamės keliomis idėjomis, kaip iš paprastų trijų ingredientų sukurti ne tik greitus, bet ir skanius patiekalus, kurie nustebins net išrankiausią valgytoją.
Savaitgalį privalo likti pamalonintas ne tik tavo, bet ir tavo tėvų, draugių, draugų ar vaikino skrandis! Todėl čiupki virėjos prijuostę ir pasigamink kažką gardaus. Pažadame, ilgai neužtruksi, o nepamirštamą skonį jausi dar ilgai!...
Italija... nuostabi gamta, skaniausi patiekalai, įsimintina architektūra, nepamirštami kultūriniai objektai, gražiausi bei stilingiausi žmonės... Na, kartą ten nuvykusi tikrai norėsi vėl sugrįžti. Kaip gera, kad dalelę nuostabios itališkos auros turime ir mūsų šalyje - iš italų kalbos yra kilę šie nuostabūs 5 lietuvaičių merginų vardai. Paskaityk apie save ir savo itališka dvasia alsuojančią asmenybę:...
Kai ieškome idėjos greitai, sočiai ir visai šeimai tinkamai vakarienei, makaronai su faršu – vienas tų patiekalų, kurį norisi prisiminti. Paprastas, bet nepaprastai skanus, sotus ir visada pasiteisinantis pasirinkimas, kuriuo dalinasi Gamink su Audrone. Jei šio klasikinio recepto senokai negaminote – metas sugrįžti prie laiko patikrinto skonio!
Lyja? Ne bėda - grilio patiekalų skoniu galima mėgautis ir namuose! A. Šimulynas dalijasi kubietiško sumuštinio su kiauliena receptu...
Vaikai dažnai mėgsta makaronus, bulvytes, picas ar saldėsius, kurie ne visada yra sveikiausias pasirinkimas. Tačiau tai nereiškia, kad reikia atsisakyti šių patiekalų. Šiek tiek kūrybingumo virtuvėje – ir galite paversti mėgstamus vaikų valgius sveikesniais, neprarandant jų skonio ir patrauklumo. Šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kaip pagerinti patiekalų maistinę vertę, kad jie būtų naudingi vaikų sveikatai ir džiugintų jų gomurį.