Ruduo – tai metų laikas, kai virtuvėje dominuoja šilti, maistingi patiekalai, atspindintys sezono derliaus gausą. Tai puikus metas išbandyti vegetariškus patiekalus, kuriuose galima panaudoti šviežias daržoves, moliūgus, obuolius ir kitus rudens produktus. Šiame straipsnyje pateikiame 10 įdomių vegetariškų patiekalų idėjų, kurios tikrai praturtins jūsų rudeninį meniu ir leis mėgautis sezoniniais skoniais.
patiekalai
Oro gruzdintuvė (angl. air fryer) – nepakeičiamas pagalbininkas virtuvėje, leidžiantis greitai ir sveikiau paruošti traškius patiekalus be gausaus aliejaus.
Savaitgalį privalo likti pamalonintas ne tik tavo, bet ir tavo tėvų, draugių, draugų ar vaikino skrandis! Todėl čiupki virėjos prijuostę ir pasigamink kažką gardaus. Pažadame, ilgai neužtruksi, o nepamirštamą skonį jausi dar ilgai!...
Vis daugiau žmonių renkasi augalinę mitybą dėl sveikatos, ekologinių ar etinių priežasčių. Pradėjus keisti mitybą, gali kilti klausimas: nuo ko pradėti? Svarbiausia – paprastumas ir subalansuotas maistingumas. Šiame straipsnyje pateikiame keletą paprastų augalinių receptų, kurie puikiai tiks pradedantiesiems.
Bulvės – tikras lietuviškos virtuvės perlas. Kuklios, nebrangios, visada po ranka ir… stebėtinai universalios. Iš jų galima pagaminti šimtus skirtingų patiekalų: nuo sočių, naminių cepelinų iki traškių užkandžių vakarėliui ar pietums į darbą.
Cukinijų sezonas – puikus metas išbandyti naujus patiekalus. Vienas iš jų – cukinijų blynai su varške. Tai maistingas, lengvas ir labai skanus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Kas sakė, kad skanūs patiekalai turi būti sudėtingi? Kartais viskas, ko reikia, yra vos keli ingredientai ir truputis kūrybiškumo. Šiame straipsnyje dalinamės keliomis idėjomis, kaip iš paprastų trijų ingredientų sukurti ne tik greitus, bet ir skanius patiekalus, kurie nustebins net išrankiausią valgytoją.
Vieno puodo patiekalai – tai puikus būdas paruošti skanų, sotų ir sveiką maistą be didelio vargo. Jie ne tik sutaupo laiko, bet ir sumažina indų plovimo krūvį.
Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai.
Geriausia tai, kad avižinė košė – tikra drobė kūrybai: ją galima ruošti tiek saldžiai, tiek sūriai, derinti su įvairiais priedais, augaliniais pienais ar net kepti!
Italija... nuostabi gamta, skaniausi patiekalai, įsimintina architektūra, nepamirštami kultūriniai objektai, gražiausi bei stilingiausi žmonės... Na, kartą ten nuvykusi tikrai norėsi vėl sugrįžti. Kaip gera, kad dalelę nuostabios itališkos auros turime ir mūsų šalyje - iš italų kalbos yra kilę šie nuostabūs 5 lietuvaičių merginų vardai. Paskaityk apie save ir savo itališka dvasia alsuojančią asmenybę:...
Karštomis vasaros dienomis vis dažniau ieškome ne tik skanių, bet ir gaivinančių patiekalų. O kas gali būti vasariškiau nei sultingas arbūzas? Ši vaisinė salotų idėja sužavės ne tik skonio receptorius, bet ir taps tikra stalo pažiba – ypač, kai patiekiama išradingai dekoruotame arbūzo dubenyje.