Silpnai rauginti agurkai – tikra vasaros klasika. Vos lengvai fermentuoti, jie išsaugo gaivų agurko skonį, įgyja malonų rūgštumą, o gerai parinkti prieskoniai paverčia juos puikiu užkandžiu prie grilio patiekalų ar tiesiog prie šviežios duonos riekės su sviestu.
rauginti agurkai
Jei šią vasarą šiltnamyje ar darže agurkai auga taip, kad vos spėjate rinkti – sveikiname, jūs nesate vieni! Liepos ir rugpjūčio mėnesiais dažna šeima susiduria su tuo pačiu klausimu: ką daryti su pertekliumi?
Agurkų konservavimas – viena iš tų vasaros tradicijų, kuriai daugelis mūsų jaučia sentimentus. Aromatingas stiklainis traškių, gerai prieskoniuotų agurkėlių primena močiutės rūsį, vaikystės vasaras ir begalę vakarienių su keptomis bulvėmis.
Rauginti agurkai – vienas mėgstamiausių lietuviškos virtuvės gardumynų. Jie tinka prie bulvių, mėsos patiekalų ar tiesiog kaip užkandis.
Lietuvoje vasaros pabaiga – tai metas, kai virtuvės kvepia raugtais agurkais, virtais uogienių burbuliukais ir prieskoniais iš verdamo pomidorų padažo.
Nieko neprilygsta traškaus, kvapnaus ir šiek tiek rūgštoko rauginto agurko skoniui. Tradicinis rauginimo būdas dažnai užtrunka nuo savaitės iki kelių, tačiau ar žinojote, kad raugintus agurkus galima paruošti vos per 2 dienas? Viskas, ko reikia – natūralus raugas, tinkamos sąlygos ir keli nedideli gudravimai.