Ar žinojote, kad vienas svarbiausių mūsų organų – kepenys – gali tyliai sirgti metų metus, o mes apie tai nė neįtariame?
sveikata
Naujausias
Mikrobangų krosnelė – neatsiejama daugelio virtuvės dalis. Ji padeda greitai pasišildyti maistą ar gėrimus, tačiau ne visi produktai yra tinkami šiam prietaisui. Kai kurių maisto produktų kaitinimas mikrobangėje gali būti pavojingas tiek sveikatai, tiek pačiam įrenginiui.
Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (IWAV), jau septynioliktus metus organizuojanti kovai su krūties vėžiu skirtą labdaros iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“ (Blossom of Hope – angl.), šį sekmadienį prisijungė prie Vilniaus maratono dalyvių ir pakvietė visus į 3 km simbolinį ėjimą už moterų sveikatą ir solidarumą kovai prieš krūties vėžį.
Įprasta situacija – išsikrovus telefonui jį pakrauname, o baigę krovimą įkroviklį paliekame įjungtą į rozetę.
Kai kalbame apie šildantį, jaukumą ir sveikatą teikiantį patiekalą, daugeliui pirmiausia į galvą ateina vištienos sriuba.
Posakis „esi tai, ką valgai“ atspindi ne tik mitybos įtaką fizinei sveikatai, bet ir atskleidžia skonio – vienos iš pagrindinių mūsų juslių – psichologinį poveikį.
Naktį iš pirmadienio į antradienį Karinių oro pajėgų sraigtasparniu iš jūroje buvusio kelto evakuota sunegalavusi keleivė, antradienį pranešė Lietuvos kariuomenė.
Kraujagyslių sveikata – vienas svarbiausių ilgalaikės gerovės pagrindų. Nuo jų būklės priklauso širdies darbas, kraujotaka, energijos lygis ir net mūsų smegenų veikla.
Cholesterolis – raktas į širdies ir kraujagyslių sveikatą, o jo rodikliai gali išduoti pavojų net tada, kai nejaučiame jokių simptomų. Medikai pabrėžia, kad „gerasis“ ir „blogasis“ cholesterolis organizmą veikia skirtingai, tad labai svarbu laiku atlikti tyrimus ir stebėti cholesterolio rodiklius.
Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai.
Lauro lapai daugeliui asocijuojasi su sriubomis ar troškiniais, tačiau ši prieskoninė žolelė turi ir gydomųjų savybių.
Lauro lapai daugeliui pažįstami kaip kvapnus prieskonis sriuboms, troškiniams ar marinatams gardinti. Tačiau liaudies medicina juos naudoja kur kas plačiau – iš lauro lapų gaminamos arbatos, užpilai ir vonios, kurios gali padėti palengvinti įvairius negalavimus.