Širdies ir kraujagyslių ligos kasmet nusineša tūkstančius gyvybių, o daugelio jų priežastis slypi ne kur kitur, o lėkštėje.
cholesterolis
Nuo A iki Z
Botanikos moksle kokosai įvardijami kaip vaisiai, tačiau daugeliui šis maisto produktas žinomas kaip riešutas, kurį galima plačiai panaudoti įvairiems patiekalams gardinti.
Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje yra viena pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Laimei, sveika mityba gali padėti efektyviai sumažinti „blogojo“ cholesterolio (MTL) lygį ir apsaugoti širdį.
Cholesterolis yra būtinas organizmo veiklai, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligas.
Cholesterolis yra vienas iš dažniausiai aptarinėjamų sveikatos rodiklių, susijęs su širdies ir kraujagyslių ligomis. Tačiau apie cholesterolį sklando daugybė mitų, kurie dažnai klaidina ir trukdo tinkamai pasirūpinti savo sveikata.
Aukštas cholesterolio lygis gali tapti rimta sveikatos problema, padidindamas širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Cholesterolis – tai riebalų pavidalo medžiaga, kurios perteklius kraujyje gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligas. Nors dažniausiai apie cholesterolio kiekio padidėjimą kalbama dėl maisto produktų, kai kurie gėrimai taip pat gali prisidėti prie cholesterolio kiekio padidėjimo.
Ar žinojote, kad cholesterolis yra tarsi tylusis mūsų kūno draugas – jis reikalingas gerai savijautai, tačiau sukelia mums rūpesčių, kai jo pasidaro per daug?