Aukštas cholesterolio kiekis – viena pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Dažnai manome, kad jį kelia tik riebūs kepsniai ar greitasis maistas, tačiau cholesterolio lygį kraujyje gali padidinti ir kai kurie, atrodytų, visai nekalti produktai.
cholesterolis
Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje yra viena pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Laimei, sveika mityba gali padėti efektyviai sumažinti „blogojo“ cholesterolio (MTL) lygį ir apsaugoti širdį.
Cholesterolis – tai riebalų pavidalo medžiaga, kurios perteklius kraujyje gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligas. Nors dažniausiai apie cholesterolio kiekio padidėjimą kalbama dėl maisto produktų, kai kurie gėrimai taip pat gali prisidėti prie cholesterolio kiekio padidėjimo.
Ar žinojote, kad cholesterolis yra tarsi tylusis mūsų kūno draugas – jis reikalingas gerai savijautai, tačiau sukelia mums rūpesčių, kai jo pasidaro per daug?
Cholesterolis – būtina medžiaga mūsų organizmui, tačiau jo perteklius gali tapti rimtų sveikatos problemų priežastimi. Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje siejamas su ateroskleroze, širdies bei kraujagyslių ligomis.
Padidėjęs cholesterolio kiekis – viena dažniausių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Daugelis žino, kad riebūs mėsos gaminiai, greitas maistas ar transriebalų prisotinti kepiniai kenkia širdžiai.
Cholesterolis yra būtinas organizmo veiklai, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligas.
Daugiau jokio turinio