Šis derinys sujungia gaivumą, saldumą ir aštrumą, kuris puikiai papildys tiek mėsos patiekalus, tiek šiltus sumuštinius ar net salotas.
konservavimas
atsitiktinis
Vasara – pomidorų derliaus metas, kai norisi kuo ilgiau mėgautis jų sultingumu ir natūraliu saldumu. Tačiau kaip išsaugoti šį skonį žiemą, kai šviežių pomidorų nėra?
Nieko neprilygsta traškaus, kvapnaus ir šiek tiek rūgštoko rauginto agurko skoniui. Tradicinis rauginimo būdas dažnai užtrunka nuo savaitės iki kelių, tačiau ar žinojote, kad raugintus agurkus galima paruošti vos per 2 dienas? Viskas, ko reikia – natūralus raugas, tinkamos sąlygos ir keli nedideli gudravimai.
Marinuoti česnakai – tai ne tik pikantiškas, aštrus užkandis, bet ir puikus priedas prie mėsos patiekalų, troškinių ar net sumuštinių.
Vasara ir ruduo Lietuvoje – tai agurkų metas. Jų tiek daug, kad kartais, atrodo, nežinome, ką dar galima iš jų pasigaminti.
Rugpjūtis – tai metas, kai soduose prinoksta saldūs, sultingi pomidorai, o virtuvė prisipildo vasaros kvapų. Nors dažniausiai jie konservuojami su actu, vis daugiau lietuvių atranda seną, bet labai madingą būdą – rauginimą.
Rudenį, kai prasideda intensyvus daržovių konservavimo sezonas, ne vienas prisimena lauro lapus. Tai – vienas universaliausių prieskonių, naudojamų nuo seniausių laikų.
Vasara – tai metas, kai gamta dosni, o sodai ir daržai lūžta nuo derliaus. Viena universaliausių ir dosniausių daržovių šiuo metų laiku – cukinija.
Rugpjūtis – tai aukso metas visiems, mėgstantiems ruoštis žiemai ir kaupti gardžias atsargas iš šviežių, saulėje prinokusių daržovių, vaisių ir uogų.
Konservavimas – neatsiejama rudens ir vasaros tradicija, kai norisi išsaugoti daržovių, vaisių ir uogų gėrybes žiemai. Tačiau net ir gardžiausias receptas bus bevertis, jei stikliniai indai nebus tinkamai paruošti.
Šiais laikais vis dažniau atsigręžiame į natūralius, mažiau apdorotus ir sveikesnius maisto produktus. Vienas iš tokių – naminė uogienė be cukraus, kurią dar mūsų močiutės gamindavo ne dėl mados, o iš būtinybės ir paprastumo.
Vasara ir ruduo – tai metas, kai šaldytuvai ir pintinės lūžta nuo šviežių daržovių, o virtuvėse prasideda aktyvus konservavimo sezonas.