Lietuvos kulinarinis paveldas yra turtingas ir įvairus – nuo tradicinių cepelinų ir šaltibarščių iki šiuolaikiškų patiekalų, kuriuose derinami lietuviški ingredientai su naujais skoniais. Jeigu norite ne tik išmokti gaminti klasikinius lietuviškus patiekalus, bet ir praplėsti savo kulinarinį akiratį su moderniais receptais, šios lietuviškos receptų knygos yra būtinos kiekvienuose namuose.
maistas
Maistinės muselės – mažos, bet labai erzinančios namų „gyventojos“. Dažniausiai jos pasirodo virtuvėje, ypač šiltuoju metų laiku.
Žiema – tai metas, kai šviežių daržovių įvairovė ribota, todėl ypač svarbu rasti būdų, kaip praturtinti mitybą vitaminais ir naudingomis medžiagomis. marinuotos ir raugintos daržovės ne tik puikiai papildo šaltuoju metu laiku vartojamus patiekalus, bet ir stiprina imuninę sistemą.
Šiuolaikinėje visuomenėje maisto gaminimo tradicijos ir iš kartos į kartą perduodamų receptų papročiai nyksta – jaunoji karta vis rečiau žino senelių receptus, bendra maisto ruoša ir valgymas kartu tampa retu reiškiniu, o greitas maistas ir modernūs mitybos įpročiai tradicijas stumia į užmarštį.
Ruduo – puikus metas mėgautis sezoninėmis daržovėmis, o moliūgai ir bulvės yra tikri šio sezono karaliai. Šios daržovės ne tik ilgai laikosi žiemai, bet ir yra puikus pagrindas sotiems, šildantiems ir skaniems patiekalams.
Daugeliui pažįstamas vakarinio užkandžiavimo potraukis, kai diena eina į pabaigą, o alkis tarsi nepaliauja priminti apie save. Norisi ko nors skanaus, tačiau sveikos mitybos entuziastams tai gali kelti klausimų – ar tikrai verta valgyti vėlai vakare? Geros žinios – egzistuoja sveiki užkandžiai, kurie neapsunkins ir padės išvengti sąžinės graužaties. Štai keletas lengvų receptų, kurie tinka net vėlai vakare!
Maistas yra mūsų organizmo „kuras“. O ruošiantis svarbiems atsiskaitymams dažnai neturime laiko tinkamai pavalgyti, todėl stengiamės rinktis kuo greičiau pagaminamus užkandžius ar pusgaminius....
Jei negali praeiti pro gardžių kepinių kepyklėlę, mieste esi buvusi visuose mėsainių restoranuose, o ir pati nevengi nufotografuoti gardaus maisto - sek šias šešias Instagramo paskyras, kurios kasdien pildosi naujomis nuotraukomis su apetitą keliančiais valgiais!...
Be maisto žmogus išgyventų maždaug mėnesį. Tai daug ar mažai – spręskite patys. Bet kokiu atveju, maistas yra mūsų kasdienis rūpestis. Nuolat mėginame atrasti naujų, dar nepatirtų skonių. Kasdien vis kažką valgome, o pavalgę norime jaustis puikiai....
,,Mis Lietuva 2013“ 1 – oji vicemis ir ,,Mis Visatos 2013” dalyvė, iš Panevėžio kilusi Simona Burbaitė griauna stereotipus apie tuštučių modelių įvaizdį. Universitete paskutiniame kurse mokslus kremtanti mergina turi didelių planų: ateityje ketina įkurti sveikatingumo centrą, grožio mokyklą, o kol kas Simona sunkiai dirba siekdama svajonių. Mergina saugi, nes jos siekius palaiko ilgametis mylimasis, tik... kur dingo jos draugės? Ir kodėl kartais, praėjusi podiumu, Simo...
Moliūgai ir bulvės – tikros rudens ir žiemos virtuvės žvaigždės. Šios daržovės ne tik maistingos, bet ir universalios, todėl iš jų galima paruošti daugybę skanių ir sočių patiekalų. Dalinamės idėjomis, kurios leis mėgautis rudens derliumi net ir šaltuoju metų laiku.
Straipsnio tema „Naminių duonos gaminių receptai: kaip išsikepti sveiką duoną be mielių“ gali patikti skaitytojams, ieškantiems sveikesnių alternatyvų įprastinei duonai. Čia galite pateikti informacijos apie mielių neturinčios duonos privalumus bei receptus. Štai kaip galite struktūruoti straipsnį: