Indijos virtuvė garsėja savo nepaprasta skonių įvairove ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia kiekvienam patiekalui unikalų charakterį. Kiekvienas prieskonis turi ne tik aromatą, bet ir savo reikšmę – nuo sveikatos gerinimo iki dvasinio poveikio. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su pagrindiniais Indijos virtuvės prieskoniais bei išbandyti keletą lengvų ir kvapnių patiekalų, kurie praturtins jūsų stalo meniu.
maistas
Atsitiktiniai
Tikriausiai ir tau yra puikiai pažįstamas jausmas, kai ateinant raudonosioms dienoms, rodos, galėtum suvalgyti tonas maisto. Bet apsiriboji tik keturiasdešimt šokolado plytelių, dėže traškučių ir penkiais litrais gazuotų gėrimų....
Daugelis žvelgdamas į modelio Chrissy Teigen nuotraukas negali prisiminti, kur šios egzotiškų bruožų merginos veidą jie jau matė. Gali būti, kad jos atvaizdas įsiminė pamačius vienos populiariausių šių metų dainų, Johno Legendo sukurtos „All Of Me“ vaizdo klipą, kuriame Chrissy ir nusifilmavo. Beje, ji yra garsiojo atlikėjo žmona!...
Kiekvieną savaitę panele.lt ieškok lieknėjimo dienoraščio, kurį rašo Beatrisa, pasiryžusi pagaliau atsikratyti visų nereikalingų kilogramų. Pirmąjį jos dienoraščio įrašą rasi...
Avokado skrebučiai – ne tik sveikas, bet ir nepaprastai universalus pasirinkimas pusryčiams, pietums ar užkandžiui. Šis paprastas patiekalas gali būti lengvai pritaikomas pagal skonį, todėl kiekvienas ras savo mėgstamą variantą.
Tarp pagrindinių valgymų daugelis mūsų nori užkąsti, tačiau dažnai renkamės greitus, ne itin sveikus užkandžius, kurie gali pridėti nereikalingų kalorijų ir energijos šuolių. Sveikas užkandžiavimas gali būti ne tik gardus, bet ir naudingas – jis padeda palaikyti pastovų energijos lygį ir išvengti persivalgymo pagrindinių valgymų metu. Štai keletas patarimų, ką rinktis, norint užkąsti sveikai.
Tikriausiai jau esi girdėjusi apie avokado naudą organizmui. Avokadas ne veltui vadinamas super maistu - jis turi daugybę organizmui reikalingų vitaminų, todėl vos viena puselė avokado per dieną organizmą praturtina būtinomis medžiagomis....
,,Mis Lietuva 2013“ 1 – oji vicemis ir ,,Mis Visatos 2013” dalyvė, iš Panevėžio kilusi Simona Burbaitė griauna stereotipus apie tuštučių modelių įvaizdį. Universitete paskutiniame kurse mokslus kremtanti mergina turi didelių planų: ateityje ketina įkurti sveikatingumo centrą, grožio mokyklą, o kol kas Simona sunkiai dirba siekdama svajonių. Mergina saugi, nes jos siekius palaiko ilgametis mylimasis, tik... kur dingo jos draugės? Ir kodėl kartais, praėjusi podiumu, Simo...
Granola – tai maistingas, traškus ir lengvai pagaminamas pusryčių ar užkandžių pasirinkimas. Ji puikiai dera su jogurtu, pienu, augaliniais gėrimais ar tiesiog kaip užkandis.
Kalėdos – tai laikas, kai susirenka šeima, skamba juokas ir šiluma persmelkia namus. O kas gali būti geriau už gardžius patiekalus, kurie suartina visus prie šventinio stalo? Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, pasisemkite idėjų iš šių šventinių patiekalų sąrašo. Kiekvienas receptas sukuria ypatingą Kalėdų atmosferą ir palepina skonio receptorius.
Tinkama mityba yra neatsiejama nuo sėkmingų treniruočių. Maistas, kurį valgote prieš treniruotę, suteikia jums reikalingos energijos, o tai, ką valgote po jos, padeda atsistatyti raumenims ir užtikrina gerą savijautą. Štai vadovas, kaip pasirinkti tinkamą maistą prieš ir po fizinio krūvio.
Kai šis receptas išpopuliarėjo, šaldyti vaisiai tapo mada ir vienu pagrindinių vasaros skanėstų ingredientų.