Kai ruduo apdovanoja mus auksiniais lapais ir derliaus gausa, vienas iš svarbiausių sezono herojų – moliūgas. Iš jo galima pagaminti šiltus patiekalus, kremiškas sriubas ir gardžius desertus.
moliūgų sriuba
Naujausias
Ruduo – tai metų laikas, kai norisi jaukumo, šilumos ir namų kvapų. Vėsiems vakarams geriausiai tinka sriubos: jos ne tik suteikia sotumo, bet ir šildo iš vidaus.
Vienas gardžiausių ir lengviausiai paruošiamų patiekalų iš moliūgo yra trinta moliūgų sriuba – tiršta, kremiška, kvapni ir tiesiog užburiančiai skani. Ši sriuba ne tik puikiai tiks vėsioms dienoms, bet ir taps tikru šeimos mėgstamiausiu patiekalu, nuo kurio tikrai apsilaižysite pirštus!
Ruduo – tai sezonas, kai gamta gausiai dovanoja įvairiausių vaisių ir daržovių, kurie ne tik skanūs, bet ir sveiki. Sezoniniai ingredientai, tokie kaip moliūgai, obuoliai, kriaušės, burokėliai ir riešutai, yra puikūs sveikiems užkandžiams ruošti.
Atėjus rudens sezonui, mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: mažėja saulės šviesos, o šaltis skatina ieškoti šilumos ir jaukumo ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti ne tik išlaikyti energijos lygį, bet ir apsaugoti nuo peršalimo ligų bei niūrios nuotaikos, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Vasaros šiluma pasitraukė palikusi ne tik nuostabių prisiminimų, bet ir subrandinusi gausų daržovių derlių. Kopūstai, burokėliai, auksinės kukurūzų burbuolės, svogūnai ir porai, kvapnūs salierai bei rudens simboliu jau tapę moliūgai – šios gamtos gerybės dabar pačios šviežiausios.
Ruduo – tai ne tik spalvotų lapų ir moliūgų sriubų metas, bet ir didelis išbandymas mūsų odai. Atvėsęs oras, vėjas, šildymo sezonas ir mažesnė drėgmė ore – visa tai sausina odą, o ypač kenčia veido oda, kuri nuolat veikiama aplinkos.
Ruduo Lietuvoje neatsiejamas nuo moliūgų – spalvingų, įspūdingų dydžių ir formų daržovių, kurios puošia sodus, o virtuvėje virsta gardžia sriuba, pyragu ar net desertu.
Kai ruduo atneša vėsias dienas ir ankstyvus vakarus, šiltos sriubos tampa tikra paguoda. Aromatingos, maistingos ir jaukios sriubos yra ne tik puikus būdas sušilti, bet ir pamaloninti skonio receptorius.
Ruduo yra vienas iš turtingiausių metų laikų, kai kalbame apie šviežias, skanias ir maistingas daržoves bei vaisius. Tai sezonas, kai gamta dosniai dovanoja moliūgus, obuolius, kriaušes, burokėlius, morkas ir daugelį kitų rudens gėrybių.
Ruduo – tai metų laikas, kai gamta dovanoja savo geriausius vaisius ir daržoves, o moliūgas tampa tikra virtuvės žvaigžde. Ši ryškiai oranžinė daržovė ne tik puošia stalą, bet ir yra turtinga maistingomis medžiagomis bei skoniu. Vienas iš geriausių būdų mėgautis moliūgu – paruošti švelnią, šiltą moliūgų sriubą, kuri puikiai sušildys šaltą rudens vakarą. Čia pateiksime paprastą, bet gardų receptą, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su prieskoniais.
Kai ruduo įsivyrauja su savo vėsiais orais, nieko nėra geriau nei šilta, garuojanti sriuba. Šis metas idealiai tinka mėgautis sočiomis, maistingomis sriubomis, kurios ne tik sušildys, bet ir suteiks organizmui reikalingų vitaminų.