Lauro lapai – vienas seniausių prieskonių, nuo seno naudojamas tiek Viduržemio jūros, tiek lietuviškoje virtuvėje. Nors dažnai juos dedame „iš įpratimo“, šis prieskonis turi ypatingą aromatą, kuris gali suteikti patiekalams sodrumo ir gilumo.
prieskoniai
Seniausias
Ir iš tiesų, daugelis prieskonių, kuriuos turime virtuvės spintelėje, ne tik suteikia patiekalams skonį, bet ir turi stiprų gydomąjį poveikį. Trys ajurvedos žvaigždės – ciberžolė, imbieras ir kardamonas – laikomi tikrais gamtos stebuklais, kurie padeda palaikyti kūno pusiausvyrą, stiprina imunitetą ir valo organizmą.
Kaip susidraugauti su aitresniais prieskoniais bei padažais ir kodėl jie naudingi būtent peršalimo ligų sezonu?
Kai norisi kažko šilto, sočiai lietuviško ir kartu gaivaus – burokėlių sriuba su cinkeliu yra nepriekaištingas pasirinkimas. Tai klasikinės burokėlių sriubos versija, papildyta subtiliu „cinkeliu“ – prieskoniais, rūgštele ar net netikėtu ingredientu, kuris suteikia ypatingą skonį.
Pasirodo, tam visai nereikia brangių kvapų ar žvakių – pakanka dviejų prieskonių, kuriuos tikrai turite virtuvėje.
Baklažanas – daržovė, kuri dažnai nepelnytai nuvertinama. Jo subtilus skonis ir gebėjimas sugerti prieskonius leidžia iš jo sukurti pačius įvairiausius patiekalus – nuo paprastų užkandžių iki įspūdingų vakarienės receptų.
Lauro lapai daugeliui pažįstami kaip aromatingas prieskonis, suteikiantis ypatingą skonį sriuboms, troškiniams ar marinatams.
Kai lauke šąla, o namuose norisi jaukumo, nėra geresnio deserto nei klasikinis moliūgų pyragas – rudens karalius, atkeliavęs iš Amerikos virtuvės. Jis ne tik vilioja šiltu kvapu, bet ir skoniu apgaubia kaip minkštas pledas.
Šis sprandinės troškinys – tai klasikinis, šildantis patiekalas, kuriame mėsa tampa minkšta, sultinga ir persisunkusi prieskonių aromatais.
Daugiau jokio turinio












