Ruduo yra puikus metas pasimėgauti gardžiais ir sveikais desertais, kuriuose gausu natūralių rudens gėrybių.
receptai
O gal išsikepam kugelio? Ši frazė vis dažniau skamba lietuvių namuose, prasidėjus pačiam bulvių derliaus pikui.
dr. Edita Gavelienė teigia, kad jei anksčiau sportuoti neteko, staiga pradėti intensyviai judėti nepatartina – vertėtų pirmiausia pasitikrinti sveikatą ir pasitarti su specialistais.
Gali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių.
Azijos skoniai ir ingredientai – viena karščiausių 2024 metų kulinarinių tendencijų, skelbia visame pasaulyje žinomas žurnalas „Time“. Viena šio regiono virtuvės pažibų – šitakiai, enoki ir kiti grybai, kuriuos jau spėjo pamilti bei įtraukti į savo kasdienius valgius ir dalis šalies gyventojų. Prekybos tinklui „Maxima“ kovą paskelbus teminiu Azijos mėnesiu, kuriuo metu kviečiama tyrinėti šio regiono virtuvę, dietistė Vaida Kurpienė išskiria šių grybų iš...
Sausį žmonės neretai meta sau visokiausių iššūkių. Vienus įvykdyti sunku, o kitų imtis – tikras malonumas. Štai Kotryna Starkienė visą šį mėnesį nusprendė paskirti patiekalams iš daržovių, kurie yra ne tik gardūs, bet ir be galo maistingi....
Ruduo – tai laikas, kai gamta dosniai dalijasi savo derliumi. Šis metų laikas yra puikus metas atnaujinti savo mitybos įpročius ir išbandyti sezoninius produktus, kurie ne tik yra skanūs, bet ir naudingi sveikatai.
Kai šis receptas išpopuliarėjo, šaldyti vaisiai tapo mada ir vienu pagrindinių vasaros skanėstų ingredientų.
Termometrų stulpeliams kylant organizmas praranda daug skysčių ir šią pusiausvyrą būtina atstatyti.
Iberijos, arba Pirėnų, pusiasalis pasižymi ne tik stulbinamais geografiniais paminklais, bet ir gilias istorines šaknis turinčiais kulinariniais šedevrais. Tai – begalės skirtingų rūšių kumpių, tyriausi alyvuogių aliejai, šviežios jūros gėrybės ir dar daugiau, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Šventiniai glazūruotos lašišios kepsneliai vakarienei ir lašišos kišas su varškės sūriu lėtiems pusryčiams.
Kokybiškas miegas itin svarbus, o tam, kad gerai išsimiegotumėte, dėmesį reikėtų atkreipti ir į tai, ką valgote prieš miegą. Tiesa, įtakos geram miegui turi ne tik tam tikras maistas, bet ir jo suvartojamas kiekis. Vakarienės porcijos dydis neturėtų būti didesnis nei 300 gramų, o pasirinkti produktai – neapsunkinantys organizmo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai pavasarį daugiau dėmesio kreipia į tai, kas atsiduria jų pir...