Artėjant vasarai ne viena mergina suskubo dailinti figūrą, sportuoti ir sveikiau maitintis. O norint sveikiau maitintis iš savo kasdieninio raciono dažniausiai tenka griežtai išbraukti mėgstamiausius saldumynus. O ką daryti, kai jų nepaaiškinamai norisi? Komentuoja Lieknėjimo ir sveikatingumo centro mitybos specialistas Tomas Lenart....
saldumynai
Atsitiktiniai
Lietuvoje minimalus darbo užmokestis – 289,62 eurai, vienas mažiausių Europos Sąjungoje ir tikrai mažiausias Baltijos šalyse. Už galvų imasi tie, kurie iš jo turi pragyventi, juk neužtenka! Bet „Panelė“ rado studentą, kuris kiekvieną mėnesį jau keletą metų gyvena už perpus mažiau – vos 130 eurų. „Labai sunku, bet įmanoma“, – pristatydamas savo taupymo planą kalba Viktoras Pocius (22 m.)....
Kepenys yra vienas svarbiausių mūsų organizmo organų, atsakingas už detoksikaciją, maistinių medžiagų apdorojimą ir energijos saugojimą.
Ar kada nors atsidūrėte situacijoje, kai atrodo, jog negalite atsispirti saldumynams? Šokoladas, pyragaičiai, saldainiai – visi jie atrodo nepakeičiami jūsų kasdienybėje.
Pyragėliai, keksiukai, guminukai, kanelės, torčiukai, šokoladukai, batonėliai, čiulpinukai... Jei šiais ir kitais saldėsiais smaguriauji nuolatos, tikėtina, esi priklausoma nuo saldumynų. O kokie yra dešimt aiškių įrodymų, jog esi visiškai priklausoma nuo saldainių? Paskaityk!...
Cholesterolis yra būtinas organizmo veiklai, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligas.
Laimėtojos yra Viktorija Mikalavičiūtė, Gerda Pakalkaitė, Agnė Petravičiūtė. Su laimėtojomis susieksime asmeniškai. yra Ar daug smaližių tarp PANELĖS skaitytojų? Beveik garantuojame, jog tikrai ne viena. Kas galėtų atsispirti šokoladiniams pyragaičiams, gardiems ledams ar... spalvotoms žėlė pupelėms!...
Ilgas lėtas bėgimas - vienas geriausių būdų ne tik tirpinti kilogramus, bet ir gerinti širdies darbą, ištvermę ir stiprinti kojų raumenis. Tačiau vien sportuoti - negana. Be subalansuotos mitybos gerų rezultatų nebus....
Cukrus yra viena iš dažniausiai vartojamų medžiagų, kurią randame beveik visuose perdirbtuose maisto produktuose.