Liepa – tikras skonių, kvapų ir spalvų mėnuo. Sodininkų ir turgelių prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, o mūsų organizmas natūraliai trokšta lengvesnio, vandeningo ir maistingo maisto.
uogos
Mityba yra vienas svarbiausių ilgalaikės sveikatos ir ilgaamžiškumo veiksnių. Mokslininkai nuolat atlieka tyrimus, siekdami nustatyti, kurie maisto produktai gali padėti ilgiau išlikti sveikiems ir gyvybingiems.
Kai vasaros pabaigoje ir rudenį pakelėse ar soduose raudonuoja šermukšnių kekės, dauguma mūsų į jas žiūri kaip į gražią, bet... nevalgomą gamtos puošmeną.
Uogų sezonas trumpas, tad skanaukite jų kuo įvairesnių ir nepamirškite įkomponuoti į kasdienius patiekalus. Nors įprasta braškes naudoti glotnučiams, gardinti jomis pusryčių košę, jogurtus ar varškę, jas galime panaudoti ir sočioms salotoms.
Kai baigiasi braškių sezonas, ateina eilė šilauogėms. Nors populiarios uogos prekybos centruose džiugina ištisus metus, dabar jų kaina bene žemiausia.
Retas, kuris vasarą pasirinks gerti karštą šokoladą ar kakavą su zefyrais, kad ir kaip šie gėrimai skaniai kvėpės ar gražiai atrodys. Šiltoju sezonu daugelis mieliau renkasi gaivinantį, šaltą gėrimą. O kuomet, jei ne vasarą, apdovanoti savo organizmą vitaminų puokšte?...
Šilauogės - saldžios, mėlynes primenančios uogos, kurias lengva įsigyti ir kurios puikiai tinka tiek desertams, tiek įvairiems patiekalams...
Uogų kisielius – tai vienas iš tų desertų, kurie ne tik sušildo širdį, bet ir primena namų jaukumą. Nors šiais laikais parduotuvėse galima rasti daugybę modernių saldumynų, tradicinis kisielius išlieka ypatingas savo paprastumu ir simbolika.
Daugiau jokio turinio