Kiek kartų užuodę verdamos pieniškos sriubos ar skrundančio varškės apkepo kvapą, tarsi laiko mašina nukeliavote atgal į vaikystę?
varškės apkepas
atsitiktinis
Niekas taip nesušildo širdies kaip vaikystėje ragauti namų kvapai ar močiutės virtuvėje ruošti lietuviški patiekalai.
Varškės apkepas – tai klasikinis, jaukumu dvelkiantis desertas, kuris sukelia vaikystės prisiminimus. Tačiau ne visi mėgsta varškę, o kai kurie net skeptiškai žiūri į patiekalus su ja.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę – norintiems pietauti neišlaidaujant ir neleidžiant daug laiko prie puodų, verta atsigręžti į paprastus ir visiems puikiai pažįstamus produktus. Vienas jų – varškė, kuri, anot mitybos specialistų, yra ne tik itin maistinga, bet vertinga sveikatai naudingų medžiagų.
Cukinijos – vienos universaliausių daržovių, kurias galima naudoti sriuboms, troškiniams, salotoms ar net desertams. Tačiau vienas gardžiausių ir paprasčiausių būdų pasimėgauti jų skoniu – išsikepti apkepą.
Kai norisi kažko skanaus, sotaus ir greitai paruošiamo – varškės apkepas visada išgelbės! Šis receptas puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Lengvai paruošiamas, be jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas – puri, minkšta ir švelniai saldi varškės masė, kuri tiesiog tirpsta burnoje.
Savaitgalio rytai turi savo skonį – šilti, jaukūs, lėti... Ir kas galėtų geriau papildyti tokią atmosferą nei minkštas, purus varškės apkepas, kuris tirpsta burnoje?
Kai norisi pradžiuginti artimuosius pigiu ir maistingu patiekalu, kuriam nė vienas nepasakys „ne“ – dažnuose namuose pakvimpa varškės apkepu.
Varškės apkepas – tai patiekalas, kuris daugelį nukelia į vaikystę. Jis kvepia jaukumu, namais ir gardžiu desertu po pietų ar vakarienės.