Kesadilijos – tai vienas greičiausių vakarienių ar užkandžių, kuriam tereikia kelių ingredientų. Traškios tortilijos, tirpstantis sūris ir aromatingas įdaras patiks visai šeimai.
Ingredientai (2–3 porcijoms)
- 4 didelės tortilijos (kvietinės)
- 200 g tarkuoto sūrio (geriausia čederio arba mocarelos ir čederio mišinio)
- 200 g virtos arba keptos vištienos (supjaustytos juostelėmis)
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas
- 1 skiltelė česnako, sutrinta
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska, pipirai pagal skonį
- Žiupsnelis kumino (nebūtina, bet suteikia meksikietiško aromato)
- Šviežių petražolių ar kalendros (papuošimui)

Paruošimas
1. Paruoškite įdarą
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės.
Sudėkite vištieną, papriką, pagardinkite druska, pipirais ir kuminu.
Pakepinkite 3–4 minutes, kad viskas susijungtų.
2. Formuokite kesadilijas
Įkaitinkite švarią keptuvę be aliejaus.
Ant vienos tortilijos pabarstykite sūrio, uždėkite vištienos- daržovių įdarą, dar kartą apibarstykite sūriu ir uždenkite antra tortilija.
3. Kepkite
Kepkite ant silpnos–vidutinės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol tortilija taps traški, o sūris viduje – išsilydys.
Išimkite ir supjaustykite trikampiais.






