Svečiai kartais užklumpa netikėtai ir reikia greitai pasiruošti vakarėliui, užkandžiai tampa tikru išsigelbėjimu. Štai keletas paprastų, bet įspūdingų idėjų.
maistas
Tarp pagrindinių valgymų daugelis mūsų nori užkąsti, tačiau dažnai renkamės greitus, ne itin sveikus užkandžius, kurie gali pridėti nereikalingų kalorijų ir energijos šuolių. Sveikas užkandžiavimas gali būti ne tik gardus, bet ir naudingas – jis padeda palaikyti pastovų energijos lygį ir išvengti persivalgymo pagrindinių valgymų metu. Štai keletas patarimų, ką rinktis, norint užkąsti sveikai.
Lietuvoje minimalus darbo užmokestis – 289,62 eurai, vienas mažiausių Europos Sąjungoje ir tikrai mažiausias Baltijos šalyse. Už galvų imasi tie, kurie iš jo turi pragyventi, juk neužtenka! Bet „Panelė“ rado studentą, kuris kiekvieną mėnesį jau keletą metų gyvena už perpus mažiau – vos 130 eurų. „Labai sunku, bet įmanoma“, – pristatydamas savo taupymo planą kalba Viktoras Pocius (22 m.)....
Maisto šviežumas yra ne tik skonio, bet ir sveikatos klausimas. Netinkamas produktų laikymas gali lemti jų greitesnį gedimą, skonio ir maistinių medžiagų praradimą bei didesnį maisto švaistymą.
Posakis „esi tai, ką valgai“ atspindi ne tik mitybos įtaką fizinei sveikatai, bet ir atskleidžia skonio – vienos iš pagrindinių mūsų juslių – psichologinį poveikį.
Žiemą, kai norisi jaukumo ir šilumos, dažnai ranka tiesiasi prie sunkesnių, kaloringų užkandžių. Tačiau tinkamai parinkti užkandžiai gali būti ne tik gardūs, bet ir sveiki, padedantys palaikyti energiją, stiprinti imunitetą ir neleisti priaugti svorio. Štai keletas subalansuotų žieminių užkandžių idėjų, kurios tiks tiek darbe, tiek namuose.
Tikriausiai ir tau yra puikiai pažįstamas jausmas, kai ateinant raudonosioms dienoms, rodos, galėtum suvalgyti tonas maisto. Bet apsiriboji tik keturiasdešimt šokolado plytelių, dėže traškučių ir penkiais litrais gazuotų gėrimų....
Kalėdos – tai laikas, kai susirenka šeima, skamba juokas ir šiluma persmelkia namus. O kas gali būti geriau už gardžius patiekalus, kurie suartina visus prie šventinio stalo? Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, pasisemkite idėjų iš šių šventinių patiekalų sąrašo. Kiekvienas receptas sukuria ypatingą Kalėdų atmosferą ir palepina skonio receptorius.
Savo pažįstamų gretose tikrai žinai merginų, kurios pasigardžiuodamos kerta mėsainius, užsigerdamos vaisvandeniu, o vėliau ir riebų pyragaitį suvalgo, tačiau jų pilvukai plokšti kaip lentelės. Na, deja, mes ne tokios. Beveik 70 proc. pasaulio merginų nėra patenkintos savo pilvo sritimi. Iš tiesų, dažniausiai riebaliukai yra linkę kauptis pilvo zonoje, tačiau neretai pilnesniu pilvuku besiskundžiančios merginos yra linkusios daryti grubias klaidas. Štai pagrindinės:...
Norvegijoje gyvenanti lietuvė Greta „Instagram“ paskyrą susikūrė prieš pusmetį, o šiandien jau turi beveik 8000 sekėjų. Kodėl tiek daug žmonių domisi emigrante? O gi todėl, kad pavydėtiną figūrą turinti Greta būtent „Instagram“ dalinasi lieknėjimo receptais, sveikų patiekalų idėjomis ir tiesiog suteikia savo sekėjams motyvacijos keistis....
Vasaros maistas - ar jis tavo odos draugas, ar priešas? Sužinok, kurie produktai padeda odai švytėti, o kurie lemia spuogus ir bėrimus...
Žiemos sezonas – tai puikus metas eksperimentuoti virtuvėje, naudojant vietinius ir sezoninius ingredientus. Nors šaltuoju metų laiku šviežių daržovių pasirinkimas gali atrodyti ribotas, tinkamai parinkti produktai leidžia paruošti skanią, maistingą ir jaukią vakarienę.















