Bulviniai blynai – tai lietuviškos virtuvės klasika, tačiau į jų receptą galima įnešti šiek tiek naujovių. Cukinijos suteikia blynams lengvumo, švelnumo ir papildomo skonio, o kartu padaro juos kiek sveikesnius.
Blynai
Naujausias
Tuomet morkų blynai – tai būtent tas patiekalas, kurį verta išbandyti. Jie yra puiki alternatyva įprastiems bulviniams ar saldiems blynams: maistingi, purūs, švelniai salstelėję ir itin universalaus skonio.
Šiandien apie „supermaistą“, glitimo netoleravimą ir augalinę mitybą kalbame nuolat. Tačiau prieš kelis dešimtmečius mūsų močiutės tiesiog gamino iš to, ką turėjo – sveikai, paprastai ir be jokių madų.
Lietiniai blynai – vienas universaliausių patiekalų mūsų virtuvėje. Juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji, o įdarų įvairovė – nuo varškės ar uogienės iki sūrių suktinukų ar net lazanijų alternatyvų – leidžia šį patiekalą prisitaikyti bet kokiai progai.
Prinokę, ruduoti pradėję bananai – ne priežastis juos mesti lauk! Priešingai – tai puiki proga pasigaminti greitus, minkštus ir natūraliai saldžius blynelius vos per 10 minučių.
Atėjus pavasariui, norisi ne tik atnaujinti namų interjerą ar apsivalyti spintą, bet ir į savo virtuvę įnešti daugiau šviežumo, spalvų bei lengvumo.
Cukinija – universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik troškiniams ar apkepams, bet ir blynams. Lietiniai blynai su cukinija – puikus būdas paslėpti daržoves patiekale, kurį pamėgs net vaikai.
Jeigu ieškote tikro naminio skonio, kuris primena močiutės virtuvę ir vaikystės rytus kaime, kaimiški mieliniai blynai iš rauginto pieno – būtent tai, ko reikia. Jie purūs, kvapnūs, švelniai rūgštelėję ir be galo sotūs.
Šie blyneliai – puikus pasirinkimas vakarienei ar savaitgalio pusryčiams. Jie sotūs, purūs, o viduje slepiasi malonus kiaušinio ir svogūnų laiškų skonis. Tobula kombinacija šiltam, jaukiam patiekalui, kuria dalinasi Gamink su Audrone.
O jei norite nustebinti svečius – patiekite šiuos blynelius su karšta uogų tyre ir pabarstykite šiek tiek smulkintų riešutų.
Kai norisi greitų ir sočių pusryčių ar jaukios vakarienės – blynai su kefyru visada gelbėja! Jie purūs, minkšti, skaniai apskrudę, o svarbiausia – labai paprastai pagaminami.
Užgavėnės – pati geriausia proga sočiai pasimėgauti įvairiausiais blynais: nuo tradicinių mielinių ir čirvinių, iki sveikesnių jų alternatyvų su daržovėmis. Tačiau ką daryti, jei jų išsikepėte daugiau, nei pavyko suvalgyti?















