Kiekviena šalis turi savo maistą ar gėrimą, kuriuos jie jau šimtmečius gamina tikėdami, jog taip palepins savo kūnus, suteiks jiems naudos.
supermaistas
atsitiktinis
Supermaistas – tai produktai, turintys itin didelį kiekį naudingų medžiagų, vitaminų ir antioksidantų, kurie stiprina organizmą ir gerina bendrą savijautą. Jei norite pagerinti savo mitybą ir sveikatą, šie 10 supermaisto produktų turėtų atsirasti jūsų racione.
Supermaistas – tai natūralūs maisto produktai, turintys itin daug naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai, antioksidantai, omega-3 riebalų rūgštys ir kt.
Sveika mityba vis dažniau grindžiama ne dietomis, o sąmoningu pasirinkimu valgyti tai, kas maistinga, naudinga ir natūralu. Vienas tokių produktų, pastaraisiais metais pelnęs „supermaisto“ titulą visame pasaulyje – tai bolivinė balanda, dar kitaip vadinama kynva (angl. quinoa).
Vasaros metu lietuviški sodai ir daržai gausiai noksta vaisiais, o tarp jų – ir tikras sveikatos lobis: juodieji serbentai.
Supermaistas yra produktai, kuriuose gausu vertingų maistinių medžiagų, antioksidantų, vitaminų ir mineralų, padedančių palaikyti gerą sveikatą ir užkirsti kelią ligoms.
Chia sėklos pastaraisiais metais tapo tikra sveikatos ir mitybos tendencija. Jos dažnai vadinamos „supermaistu“, o sveikos gyvensenos entuziastai įtraukia šias mažas juodas sėklytes į savo pusryčius. Bet kas iš tikrųjų nutiks mūsų organizmui, jei kiekvieną rytą valgysime chia sėklas?
Liepa – tikras skonių, kvapų ir spalvų mėnuo. Sodininkų ir turgelių prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, o mūsų organizmas natūraliai trokšta lengvesnio, vandeningo ir maistingo maisto.
Pastaraisiais metais vis dažniau girdime apie spiruliną – žalią, mikroskopinę dumblį, vadinamą tikru supermaistu. Nors ji atrodo niekuo neypatinga, spirulinoje slepiasi nepaprasta nauda sveikatai: nuo energijos didinimo iki odos grožio puoselėjimo.
Supermaistas pastaraisiais metais tapo itin populiarus tarp sveikos gyvensenos šalininkų. Šiuo terminu apibūdinami produktai, turintys ypač daug maistinių medžiagų ir suteikiantys įvairiapusę naudą organizmui.
Datulės – tai saulės nugairinti saldūs vaisiai, kurie daugelį amžių buvo vertinami Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos virtuvėse.
Rukola – tai ne tik stilingas priedas salotoms ar picos viršui. Ši tamsiai žalia, šiek tiek aštroko skonio lapinė daržovė pastaraisiais metais tapo itin populiari tiek Lietuvos restoranų meniu, tiek mūsų namų virtuvėse.