Kalafioras – daržovė, kuri dažnai nuvertinama, nors yra itin universali ir maistinga. Jame gausu vitaminų C, K, B grupės, skaidulų bei antioksidantų.
vitaminai
Pupelės – tai ne tik sotus, bet ir itin maistingas maisto produktas, gausus baltymų, skaidulų, geležies bei vitaminų. Tačiau daugelis vengia jų gaminti namuose vien dėl nežinojimo: kiek gi iš tikrųjų reikia virti pupeles, kad jos būtų skanios, bet neištižtų?
Nors vasarą netrūksta šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, o saulė lepina dažniau, su amžiumi žmogaus organizmas dėl lėtėjančių virškinimo procesų, sumažėjusio apetito ir kitų fiziologinių pokyčių gali prasčiau įsisavinti naudingas maistines medžiagas.
Kukurūzų košė – tai maistingas ir sotus patiekalas, kurį galima gaminti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Ji ne tik greitai paruošiama, bet ir kupina vitaminų bei mineralų, todėl puikiai tinka sveikos mitybos mėgėjams.
Lašiša keptuvėje – tai vienas greičiausių būdų paruošti sveiką ir gardžią vakarienę. Ši žuvis yra ne tik skani, bet ir ypač naudinga sveikatai: ji gausi omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei vitaminų, todėl idealiai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek ypatingai progai
Šiandien vitaminų papildai yra populiarūs kaip niekada – žmonės juos perka siekdami stiprinti imuninę sistemą, pagerinti odos būklę ar padidinti energiją.
Smidrai, arba kitaip – šparagai, Lietuvoje tampa vis populiaresni, ypač šiltuoju metų laiku. Šios žaliosios daržovės ne tik puošia lėkštę elegancija, bet ir stebina nauda sveikatai: juose gausu vitaminų A, C, K, folio rūgšties ir antioksidantų. Vienas skaniausių būdų mėgautis šparagais – juos kepti, nes tokiu būdu išsaugomas jų traškumas ir išryškinamas natūralus skonis.
Bręstant vyksta daug pokyčių paauglių organizme – šis gyvenimo tarpsnis netgi prilyginamas kūdikystei dėl pokyčių gausos. Kad organizmas galėtų vystytis, reikia užtikrinti pakankamą resursų kiekį. Kokie vitaminai paaugliams reikalingi šiuo laikotarpiu ir kaip vartoti vitaminus atsako vaistininkė....
Perėjimas iš vasaros į rudens sezoną dažnai susijęs su padidėjusia peršalimo, gripo ir kitų infekcijų rizika. Norint išlikti sveikam rudenį, būtina rūpintis ne tik subalansuota mityba, bet ir papildomai stiprinti organizmą vitaminais.
Vitaminai ir maisto papildai – puikus pagalbininkas siekiant stiprinti imunitetą, palaikyti energiją, pagerinti odos, plaukų ar kaulų būklę. Tačiau net ir aukščiausios kokybės papildai nebus veiksmingi, jei vartojami netinkamu laiku ar netinkamai derinami su maistu ar kitais papildais.
Jei ieškote būdo, kaip išsaugoti rudens derlių ir pasiruošti žiemai sveikų užkandžių, marinuotos morkos – puikus pasirinkimas.
Ne paslaptis, kad modelių gyvenimo tempas yra įtemptas ir labai varginantis. Dėl to dažnai kyla klausimas: kaip modeliai atranda laiko maitintis sveikai ir išsaugoti tobulas kūno linijas?...















