Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
blynai
Avižiniai blynai

Avižinių blynų receptas su bananais ir cinamonu

Šie blynai yra puikus pasirinkimas sveikiems pusryčiams. Jie pagaminti iš avižų, todėl yra sotūs ir turi daug skaidulų, o bananas suteikia natūralų saldumą.

Reikės:

  • 1 puodelio avižinių dribsnių (galima sumalti į miltus arba naudoti kaip yra)
  • 1 prinokusio banano (sutrinama į tyrelę)
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 puodelio augalinio arba paprasto pieno
  • Žiupsnelio cinamono
  • Šaukštelio kokosų aliejaus kepimui
  • Šiek tiek medaus ar klevų sirupo (patiekiant, pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Paruoškite tešlą: dubenyje sutrinkite bananą ir sumaišykite jį su kiaušiniu, pienu ir cinamonu. Tada į masę įmaišykite avižinius dribsnius arba miltus. Leiskite tešlai šiek tiek pastovėti (apie 5 minutes), kad avižos išbrinktų.
  2. Kepkite blynus: įkaitinkite keptuvę su trupučiu kokosų aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
  3. Patiekite: blynus galite tiekti su šviežiomis uogomis, jogurtu ar riešutų sviestu. Jei norite saldumo, užlašinkite šiek tiek medaus ar klevų sirupo.

Šie avižiniai blynai yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka visai šeimai!

blynai
Avižiniai blynai
Mano išsaugoti straipsniai