Kai kurie „nesveikais“ laikomi maisto produktai iš tiesų gali būti netgi naudingesni sveikatai, nei manėte iki šiol.
maistas
Seniausias
Maistinės muselės – mažos, bet labai erzinančios namų „gyventojos“. Dažniausiai jos pasirodo virtuvėje, ypač šiltuoju metų laiku.
Cholesterolis – būtina medžiaga mūsų organizmui, tačiau jo perteklius gali tapti rimtų sveikatos problemų priežastimi. Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje siejamas su ateroskleroze, širdies bei kraujagyslių ligomis.
Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui.
TV3 laida „La maistas. Italija“ sekmadienį žiūrovus kviečia pačiai gardžiausiai kelionei po šalį, kurios skoniams abejingų tiesiog nėra.
Ilgėjant vakarams virtuvėse dažniau pasigirsta gardaus kepsnio čerškesys – prasideda sočių, jaukumą kuriančių mėsos patiekalų metas.
Pilvo pūtimas – vienas nemaloniausių pojūčių, kuris gali sugadinti net ir geriausią dieną. Įsitempęs pilvas, nepatogus spaudimas, gurgimas, o kartais net ir skausmas – visa tai patiria daugybė žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties. Nors dažniausiai kaltiname netinkamą maistą, iš tiesų pilvo pūtimas gali kilti dėl labai įvairių ir kartais netikėtų priežasčių.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų, pasirinkti sveikesnį maistą tampa vis sudėtingiau.
Posakis „esi tai, ką valgai“ atspindi ne tik mitybos įtaką fizinei sveikatai, bet ir atskleidžia skonio – vienos iš pagrindinių mūsų juslių – psichologinį poveikį.
Papildų asortimentas šiandien primena tikrą vandenyną – jų esama tiek daug, jog nesunku paskęsti: vieni žada daugiau energijos, kiti – stipresnį imunitetą ar gražesnę odą, tačiau gausybė pasirinkimų neretai kelia daugiau klausimų nei atsakymų.
Tai sotus, gardus ir nepaprastai jaukų jausmą suteikiantis maistas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės.
Nors eksperimentai virtuvėje gali baigtis svilėsiais, kulinarinės laidos „Dėl skonio nesiginčijama“ virtuvėje nieko panašaus negalėjo būti.















