Visame pasaulyje vis daugiau diskutuojant apie organizmui palankią, subalansuotą mitybą, žarnyno mikroflorą ir jos disbalanso poveikį sveikatai, vis dažniau atsigręžiama į probiotikus bei jų turinčius produktus.
maistas
Granola – tai maistingas, traškus ir lengvai pagaminamas pusryčių ar užkandžių pasirinkimas. Ji puikiai dera su jogurtu, pienu, augaliniais gėrimais ar tiesiog kaip užkandis.
Studentų gyvenimas dažnai susijęs su ribotu biudžetu ir užimtu grafiku, tačiau tai nereiškia, kad negalima valgyti sveikai. Su trupučiu planavimo ir kūrybiškumo galite pasiruošti greitus, skanius ir nebrangius patiekalus, kurie ne tik patenkins alkį, bet ir suteiks energijos mokslams. Štai keletas patarimų ir receptų, kurie padės valgyti sveikiau ir taupiau.
Virtuvės šefas Dainius Špakauskas dalinasi trijų gradžių patiekalų receptais artėjančiam ilgajam savaitgaliui.
Lyja? Ne bėda - grilio patiekalų skoniu galima mėgautis ir namuose! A. Šimulynas dalijasi kubietiško sumuštinio su kiauliena receptu...
Ar žinai tą mintį, kad kiekvieną kartą, kai atsisakai eiti į pasimatymą su žaviu vaikinu, kažkur pasaulyje gimsta katinas, su kuriuo gyvensi, kai tau bus 40 metų? Jeigu pažvelgsime į šviesiąją pusę – vyrų ir katinų panašumus, galbūt nereikės dėl to labai krimstis, o įsigyti katiną nebus tokia jau bloga mintis?...
Nors eksperimentai virtuvėje gali baigtis svilėsiais, kulinarinės laidos „Dėl skonio nesiginčijama“ virtuvėje nieko panašaus negalėjo būti.
Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui.
Ir kokių dietų tik nerastume plačiajame pasaulyje. Štai praėjusią savaitę rašėme apie daug diskusijų sukėlusią „Vilkolakio dietą“. O ar žinojai, kad lieknėti įmanoma miegant?...
Indijos virtuvė garsėja savo nepaprasta skonių įvairove ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia kiekvienam patiekalui unikalų charakterį. Kiekvienas prieskonis turi ne tik aromatą, bet ir savo reikšmę – nuo sveikatos gerinimo iki dvasinio poveikio. Šiame straipsnyje kviečiame susipažinti su pagrindiniais Indijos virtuvės prieskoniais bei išbandyti keletą lengvų ir kvapnių patiekalų, kurie praturtins jūsų stalo meniu.
Dauguma įžymybių eina iš proto dėl skeleto tipo figūrų ir nulinio dydžio drabužių, o paskui jas - galybė jaunų merginų visame pasaulyje. Tačiau, laimei, dar yra įžymybių, pasisakančių už moterišką žavesį, natūralius apvalumus, sveiką gyvenseną ir normalų maistą, o ne amžiną kavos ir cigarečių dietą bei juodus paakius....
Po gausių ir sočių pirmosios Kalėdų dienos vaišių, daugelis nori ko nors lengvesnio ir švelnesnio skrandžiui. Tai puiki proga išbandyti patiekalus, kurie ne tik lengvai virškinami, bet ir pilni skonio. Štai keletas idėjų, ką galite gaminti antrąją Kalėdų dieną, kad mėgautumėtės maistu be sunkumo jausmo.