Pupelės – tai ne tik sotus, bet ir itin maistingas maisto produktas, gausus baltymų, skaidulų, geležies bei vitaminų. Tačiau daugelis vengia jų gaminti namuose vien dėl nežinojimo: kiek gi iš tikrųjų reikia virti pupeles, kad jos būtų skanios, bet neištižtų?
skaidulos
Seniausias
Rauginti kopūstai – ne tik lietuviškos virtuvės klasika, bet ir tikra sveikatos bomba: kupini probiotikų, vitaminų ir skaidulų. Nors šį gardumyną galima ruošti visus metus, yra tam tikras laikas, kada rauginti kopūstus geriausia – tiek skonio, tiek kokybės atžvilgiu.
Pastaraisiais metais sveikos mitybos patarimuose vis dažniau kartojama frazė: „suvalgyk saują riešutų per dieną“. Skamba paprastai, natūraliai ir sveikai, tiesa? Bet ar tai iš tikrųjų – moksliškai pagrįstas patarimas, ar tik populiarus gyvensenos mitas?
Daugeliui ryžiai yra neatsiejama kasdienio maisto dalis, tačiau retas susimąsto, kokią didelę reikšmę turi pasirinkimas tarp baltųjų ir rudųjų ryžių. Rudieji ryžiai – tai ne tik madingas sveikatingumo produktas, bet ir puikus maistinių medžiagų šaltinis, galintis pagerinti virškinimą, širdies veiklą bei padėti išlaikyti normalų svorį.