Virtuvėje kaitlentė – viena iš dažniausiai naudojamų vietų, todėl ji labai greitai apsineša riebalais, maisto likučiais ar pridegusiais nešvarumais. Daugelis įpratę valyti ją su soda ar actu, tačiau pasirodo, kad kaitlentę galima išblizginti ir be šių priemonių.
virtuvė
Obuolių čatnis – tai saldžiarūgštis, šiek tiek aštrokas pagardas, kilęs iš Indijos virtuvės, kuris puikiai dera prie kepamos mėsos, sūrių, žuvies ar net duonos su sviestu.
Portobello – vienas iš įdomiausių ir vertingiausių grybų tiek sveikatos, tiek kulinariniu požiūriu. Šie dideli, mėsingi, ryškaus skonio grybai vis dažniau atsiduria lietuvių virtuvėje, o gastronomijos pasaulyje jie laikomi puikia alternatyva mėsai, ypač tarp vegetarų ir sveikos gyvensenos šalininkų.
Virtuvė – namų širdis, tačiau čia dažniausiai kaupiasi riebalų sankaupos. Jos prilimpa prie viryklės, gartraukio, orkaitės ar net spintelių paviršių, o įprastas plovimas kartais tampa tikru iššūkiu.
Tamsiuoju metų laiku kava namuose dažnai tampa kasdieniu ritualu: trumpa pauze prieš darbą, pokalbio pradžia virtuvėje ar tyli minutė, kai namai dar miega.
Kai termometro stulpeliai pakyla virš 25 laipsnių, net didžiausi virtuvės entuziastai ieško greitų, lengvų ir gaivių patiekalų.
Obuolių actas – tai daugiau nei rūgštus priedas salotoms. Ši senovinė natūrali priemonė pelnytai grįžta į mūsų kasdienybę – tiek virtuvėje, tiek vonios kambaryje, tiek vaistinėlėje.
Pelėsis – viena nemaloniausių problemų namuose. Jis ne tik gadina sienas ar lubas, bet ir gali pakenkti sveikatai, sukelti alergijas bei kvėpavimo takų ligas.
Prancūziška virtuvė visada buvo laikoma ne tik kulinarinio meno viršūne, bet ir tikru įkvėpimo šaltiniu visam pasauliui. Nuo paprastų, kaimiškų patiekalų iki rafinuotų desertų – Prancūzijos gastronomija siūla įvairiapusįų skonių patirtį.
Duona – vienas seniausių ir dažniausiai vartojamų produktų mūsų virtuvėje. Nors lentynose gausu įvairių rūšių kepinių, daugiausia ginčų kyla dėl dviejų klasikų: ruginės ir baltos duonos.
Meksikietiška virtuvė neįsivaizduojama be įvairiausių padažų, o vienas iš ryškiausių jos akcentų – salsa verde, arba žaliasis padažas.
Dauguma žmonių įsitikinę, kad tualetas – nešvariausia vieta namuose. Tačiau tyrimai rodo šokiruojančią tiesą: kai kurios kasdien naudojamos vietos slepia daug daugiau bakterijų nei klozetas.















