Žiema – metas, kai organizmui ypač trūksta šviežių daržovių ir vaisių, todėl marinuoti ir rauginti produktai tampa puikiu sprendimu. Jie ne tik praturtina mitybą vitaminais ir mineralais, bet ir padeda palaikyti gerą virškinimą dėl naudingų bakterijų.
daržovės
atsitiktinis
Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Vištiena ir jos blauzdelės – nepakartojama kasdienybės klasika, kuri mėgstama dėl savo universalumo ir patogumo valgyti.
Nors vasara po truputį ritasi į pabaigą, daržo sezonas tikrai dar nesibaigia. Rugpjūtis – tai puikus metas antrajai sėjai, ypač jei turite laisvų lysvių po nuimtų agurkų, salotų ar ankstyvų bulvių derliaus.
Gegužė – vienas svarbiausių mėnesių kiekvieno daržininko kalendoriuje. Nors orai jau leidžia daugiau laiko praleisti lauke, o šiluma vilioja imtis naujų sodinimo darbų, verta žinoti, kad kai kurioms daržovėms – tai paskutinis šansas patekti į jūsų lysvę.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių domisi natūraliomis organizmo valymo priemonėmis, ypač po žiemos ar intensyvaus streso laikotarpių. Viena iš dažnai pamirštamų, bet itin svarbių temų – organizmo apsivalymas nuo parazitų. Nors parazitai dažnai siejami su egzotiškomis šalimis ar nešvariu maistu, iš tiesų jie gali patekti į mūsų organizmą ir per neplautas daržoves, nepakankamai termiškai apdorotą mėsą ar net per kontaktą su gyvūnais.
Žvaigždės kartais tikrai gali būti labai įnoringos. Kartais jos koncertų rengėjams pateikia tokius reikalavimų sąrašus, kad kai kurie jų norai būna sunkiai suvokiami....
Česnakai – vienas populiariausių daržovių augalų Lietuvoje, ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl gydomųjų savybių. Daugelis daržininkų renkasi česnakus sodinti rudenį, nes tokiu būdu galima užauginti didesnius ir stipresnius svogūnėlius.
Jei mėgstate švelnaus skonio, sotiems vakarams tinkančias sriubas, ši sūrio sriuba taps jūsų mėgstamiausiu receptu.
Pita – tai tradicinė Viduržemio jūros šalių duona, kurią galima kepti orkaitėje arba keptuvėje. Ji yra ypatinga tuo, kad kepdama išsipučia ir suformuoja vidinę „kišenę“, į kurią galima įdėti įvairiausių įdarų: daržovių, mėsos, sūrio ar humuso.
Perėjimas iš vasaros į rudens sezoną dažnai susijęs su padidėjusia peršalimo, gripo ir kitų infekcijų rizika. Norint išlikti sveikam rudenį, būtina rūpintis ne tik subalansuota mityba, bet ir papildomai stiprinti organizmą vitaminais.
Ar kada nors skanavote marinuotą agurką, kuris nustebino ne tik traškumu, bet ir subtiliai išreikštu skoniu, kurio sunku pamiršti? O gal raugintų daržovių stiklainį, kuris kvepia taip, kad primena gurmaniškus restoranus?















