Obuolių actas – ne tik puikus prieskonis salotoms ar marinavimui, bet ir senovinis sveikatos eliksyras. Jo naudą pripažįsta ir šiuolaikinė medicina: gerina virškinimą, stiprina imunitetą, valo organizmą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir net padeda prižiūrėti odą bei plaukus.
virškinimas
Seniausias
Nors agrastai ne tokie populiarūs kaip avietės ar mėlynės, jie – tikri vitaminų ir antioksidantų lobynai, verti sugrįžti į mūsų kasdienį mitybos racioną. Šios rūgštokos, bet sultingos uogos ne tik gaivina vasaros dienomis, bet ir padeda stiprinti imunitetą, gerinti virškinimą ir stabdyti senėjimo procesus.
Sveika virškinimo sistema – tai ne tik geras savijautos rodiklis, bet ir pagrindas mūsų energijai, imunitetui bei bendrai sveikatai.
Virškinimo sistema – vienas svarbiausių mūsų organizmo mechanizmų. Ji atsakinga ne tik už maistinių medžiagų pasisavinimą, bet ir už bendrą energijos lygį, imuninę funkciją bei gerą savijautą.
Daugeliui ryžiai yra neatsiejama kasdienio maisto dalis, tačiau retas susimąsto, kokią didelę reikšmę turi pasirinkimas tarp baltųjų ir rudųjų ryžių. Rudieji ryžiai – tai ne tik madingas sveikatingumo produktas, bet ir puikus maistinių medžiagų šaltinis, galintis pagerinti virškinimą, širdies veiklą bei padėti išlaikyti normalų svorį.
Nors pilvo pūtimas dažnai siejamas tik su netinkama mityba, iš tiesų šis simptomas gali kilti ir nuo visiškai įprasto ir, atrodytų, sveiko maisto.
Nors ne visi „E“ yra kenksmingi (kai kurie net natūralūs, pvz., vitaminas C – E300), kai kurie jų siejami su alergijomis, virškinimo sutrikimais ar net ilgalaikėmis sveikatos problemomis.
Daugiau jokio turinio