Spindinti oda, stiprūs nagai ir žvilgantys plaukai – tai ne tik kosmetikos priemonių nuopelnas. Grožis prasideda ne nuo išorės, o nuo vidaus.
vitaminai
Ruduo ir žiema – tai laikotarpis, kai mūsų imunitetas dažnai susilpnėja. Peršalimai, nuovargis, vitaminų trūkumas – visa tai gali užklupti netikėtai.
Ar jaučiatės pavargę, dažnai patiriate raumenų mėšlungį ar pastebite suprastėjusią odos būklę? Tai gali būti ženklas, kad jūsų organizmui trūksta svarbaus mineralo.
Bananai – skanūs, maistingi ir patogūs užkandžiai, kuriuos renkasi tiek sportuojantys, tiek skubantys rytais, tiek vaikai ar senjorai. Juose gausu kalio, vitaminų, skaidulų, tačiau jų poveikis organizmui priklauso nuo to, kada juos valgome, su kuo deriname ir kokie mūsų mitybos tikslai.
Kalafioras – daržovė, kurią daugelis vertina dėl švelnaus skonio ir universalumo. Jame gausu skaidulų, vitaminų C ir K, antioksidantų, todėl jis naudingas sveikatai ir gali tapti puikia alternatyva kaloringesniems patiekalams.
Smidrai, arba kitaip – šparagai, Lietuvoje tampa vis populiaresni, ypač šiltuoju metų laiku. Šios žaliosios daržovės ne tik puošia lėkštę elegancija, bet ir stebina nauda sveikatai: juose gausu vitaminų A, C, K, folio rūgšties ir antioksidantų. Vienas skaniausių būdų mėgautis šparagais – juos kepti, nes tokiu būdu išsaugomas jų traškumas ir išryškinamas natūralus skonis.
Ne paslaptis, kad vitaminai ir mikroelementai yra būtini sveikam organizmui ir jame vykstančioms gyvybinėms reakcijoms.
Pavasaris - metas, kai žmogaus organizmas nusilpsta ir jam pristinga vitaminų. Žiemą vitaminų atsargos išsenka, todėl būtina jas papildyti. Jei atėjus pavasariui pradedame aktyviai sportuoti, pirmiausia turime išsiaiškinti, kokie vitaminai yra būtini sportuojančiam organizmui. Fiziškai aktyviems žmonėms būtina užtikrinti tinkamą vitaminų ir mineralų kiekį organizme, tad verta daug dėmesio skirti mitybai, o prireikus gerti maisto papildus....
Nagai – tai ne tik estetikos, bet ir sveikatos atspindys. Nors dažnai juos lakuojame, dailiname ar tvarkome dėl grožio, nagų išvaizda gali atskleisti ir vidinius organizmo pokyčius, vitaminų trūkumą ar net rimtesnes sveikatos problemas.
Rauginti kopūstai – ne tik lietuviškos virtuvės klasika, bet ir tikra sveikatos bomba: kupini probiotikų, vitaminų ir skaidulų. Nors šį gardumyną galima ruošti visus metus, yra tam tikras laikas, kada rauginti kopūstus geriausia – tiek skonio, tiek kokybės atžvilgiu.
Kalafioras – daržovė, kuri dažnai nuvertinama, nors yra itin universali ir maistinga. Jame gausu vitaminų C, K, B grupės, skaidulų bei antioksidantų.
Pupelės – tai ne tik sotus, bet ir itin maistingas maisto produktas, gausus baltymų, skaidulų, geležies bei vitaminų. Tačiau daugelis vengia jų gaminti namuose vien dėl nežinojimo: kiek gi iš tikrųjų reikia virti pupeles, kad jos būtų skanios, bet neištižtų?















