Rugpjūtis – tai metas, kai soduose prinoksta saldūs, sultingi pomidorai, o virtuvė prisipildo vasaros kvapų. Nors dažniausiai jie konservuojami su actu, vis daugiau lietuvių atranda seną, bet labai madingą būdą – rauginimą.
Pomidorai
atsitiktinis
Vasaros ir rudens sandūroje daržovių gausa virtuvėje atveria puikias galimybes pasigaminti skanių atsargų žiemai.
Liepa – sodininkui vienas darbingiausių ir kartu džiaugsmingiausių mėnesių. Derlius jau pradeda džiuginti: sunoksta braškės, vyšnios, agurkai ir pirmieji pomidorai, o kartu atsiranda ir darbų, kuriuos būtina atlikti, kad sodas ir daržas išliktų produktyvūs iki pat rudens.
Geltonuojantys pomidorų lapai – tai vienas dažniausių signalų, kad augalui kažkas negerai. Tai gali būti visai nedidelė, greitai pataisoma klaida arba rimtesnė problema, kurią būtina spręsti kuo greičiau.
Tos, kurios yra susidūrusios su odos problemomis, puikiai žino, kaip skaudžiai per kišenę gali kirsti brangių odos priežiūros produktų pirkimas....
Dauguma sodininkų puikiai žino, kad pomidorai – reiklus augalas: jiems reikia saulės, drėgmės, tinkamo dirvožemio ir priežiūros.
Vasara – pomidorų derliaus metas, kai norisi kuo ilgiau mėgautis jų sultingumu ir natūraliu saldumu. Tačiau kaip išsaugoti šį skonį žiemą, kai šviežių pomidorų nėra?
Kalbėdami apie pomidorų purškimą dažnai įsivaizduojame stiprius cheminius preparatus, tačiau tai nebūtinai reiškia agresyvias medžiagas.
Pomidorų auginimas savo darže ar šiltnamyje – vienas iš didžiausių lietuviško šiltojo sezono džiaugsmų. Tačiau norint, kad pomidorų krūmas džiugintų ne tik žaliu vešlumu, bet ir gausiu, kokybišku derliumi, svarbu jį tinkamai prižiūrėti. Vienas iš pagrindinių darbų – pomidorų genėjimas.
Pomidorai – vieni mėgstamiausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie dera tiek šiltnamiuose, tiek lauke, tačiau tam, kad augtų sveiki, gausiai žydėtų ir brandintų vaisius, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jų priežiūrą, bet ir į kaimynystę.
Ar žinote, kad XVI a. į Europą iš Pietų Amerikos atkeliavę pomidorai iš pradžių laikyti nuodingais ir naudoti tik kaip stalo puošmena?
Šylant orams ir belaukiant kalendorinės vasaros pradžios lietuviško prekybos tinklo „Maxima" kulinarijos meistrai kviečia naujai pažvelgti į vieną universaliausių šiltojo sezono produktų – pomidorus.