Maistinės muselės – mažos, bet labai erzinančios namų „gyventojos“. Dažniausiai jos pasirodo virtuvėje, ypač šiltuoju metų laiku.
virtuvė
Seniausias
Kai norisi kažko ypatingo, bet nesinori leisti valandų virtuvėje – medaus ir riešutų desertas tampa tikru atradimu.
Vos tik namuose pasirodo skruzdėlės – prasideda tikras kantrybės išbandymas. Iš pradžių – vos keli vabzdžiai ant palangės ar virtuvės spintelėje, bet netrukus jų gali atsirasti dešimtys, o net ir šimtai.
Virtuvėje kaitlentė – viena iš dažniausiai naudojamų vietų, todėl ji labai greitai apsineša riebalais, maisto likučiais ar pridegusiais nešvarumais. Daugelis įpratę valyti ją su soda ar actu, tačiau pasirodo, kad kaitlentę galima išblizginti ir be šių priemonių.
Lietuviškos virtuvės klasika – naminis varškės sūris – iki šiol užima garbingą vietą mūsų šventiniuose ir kasdieniuose staluose.
Jei mėgstate suktis virtuvėje, tikėtina, kad esate bent kartą girdėję apie bešamelio padažą. Šis švelnus, kremiškas baltasis padažas laikomas vienu iš penkių pagrindinių prancūziškos virtuvės padažų, tačiau jo universalumas ir paprastumas jį pavertė būtinu ingredientu daugelyje europietiškų ir net lietuviškų patiekalų.
Daugiau jokio turinio