Virtuvė – namų širdis, tačiau čia dažniausiai kaupiasi riebalų sankaupos. Jos prilimpa prie viryklės, gartraukio, orkaitės ar net spintelių paviršių, o įprastas plovimas kartais tampa tikru iššūkiu.
virtuvė
Seniausias
Šiemet svogūnai ašaroti vers tik virtuvėje: džiugina ne tik derlius, bet ir ypač maža daržovių kaina
Svogūnų laukai šiemet žydi ypatinga derliaus gausa – lauko daržovė, kuri daugelį verčia ašaroti, tampa tikra virtuvės karaliene. Šių metų derlius – rekordinis, o už jo stovi ūkininkai, kurie ne tik puoselėja tradicijas, bet ir nuolat tobulina žinias, kad ant „Maximos“ pirkėjų stalų atsidurtų kokybiški, švieži svogūnai.
Avokadas – viena populiariausių daržovių vaisių pasaulyje, kuri jau seniai užkariavo ir lietuvių virtuves. Jis ne tik skanus, bet ir kupinas naudingų medžiagų: sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. O vienas paprasčiausių būdų mėgautis šiuo supermaistu – pasigaminti kreminę užtepėlę su avokadu.
Laura Dragūnaitė tituluojama tikru televizijos atradimu, nors jau senokai yra gerai pažįstama komedijos mėgėjams. Kaip žuvis vandenyje pramogų pasaulyje nardanti Laura ryžosi išeiti iš komforto zonos ir sudalyvauti kulinariniame eksperimente „Dėl skonio nesiginčijama“.
Geltonos prakaito dėmės ant baltų marškinių ar palaidinių – tikras galvos skausmas. Daugelis griebiasi stiprių cheminių baliklių, bet jie ne tik gadina audinį, bet ir palieka nemalonų kvapą.
Meksikietiška virtuvė neįsivaizduojama be įvairiausių padažų, o vienas iš ryškiausių jos akcentų – salsa verde, arba žaliasis padažas.
Virtuvė – tai namų širdis, vieta, kurioje ne tik gaminame maistą, bet ir kaupiame energiją, dalijamės ja su šeima. Pagal senovės kinų mokymą fengšui, virtuvė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų materialinei gerovei, bet ir sveikatai.
Būna dienų, kai nesinori per daug laiko praleisti virtuvėje, bet norisi kažko skanaus, sotaus ir šildančio, ypač vėsiais rudens vakarais. Į pagalbą kiekvienam virtuvės šeimininkui ateis jos didenybė bulvė.
Obuolių čatnis – tai saldžiarūgštis, šiek tiek aštrokas pagardas, kilęs iš Indijos virtuvės, kuris puikiai dera prie kepamos mėsos, sūrių, žuvies ar net duonos su sviestu.
Kartais genialiausi sprendimai slypi visai čia pat – virtuvėje. Pasirodo, kad paprasta kepimo soda ir įprastas aliejus gali pakeisti daugybę brangių buities priemonių.
Tai sotus, gardus ir nepaprastai jaukų jausmą suteikiantis maistas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės.
Makaronai su pomidorų padažu – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Nors parduotuvėse galima rasti daugybę paruoštų variantų, niekas neprilygsta naminiam pomidorų padažui iš šviežių pomidorų.















