Nors vasarą netrūksta šviežių sezoninių vaisių ir daržovių, o saulė lepina dažniau, su amžiumi žmogaus organizmas dėl lėtėjančių virškinimo procesų, sumažėjusio apetito ir kitų fiziologinių pokyčių gali prasčiau įsisavinti naudingas maistines medžiagas.
vitaminai
Naujausias
Avietės – ne tik skanus ir aromatingas vasaros uogas, bet ir tikras vitaminų, mineralų bei antioksidantų lobynas. Šios mažos, raudonos uogos puikiai tinka tiek šviežios, tiek džiovintos ar naudojamos įvairiuose patiekaluose. Be to, avietės turi daugybę naudingų savybių, kurios gali pagerinti mūsų sveikatą ir savijautą.
Daugeliui ryžiai yra neatsiejama kasdienio maisto dalis, tačiau retas susimąsto, kokią didelę reikšmę turi pasirinkimas tarp baltųjų ir rudųjų ryžių. Rudieji ryžiai – tai ne tik madingas sveikatingumo produktas, bet ir puikus maistinių medžiagų šaltinis, galintis pagerinti virškinimą, širdies veiklą bei padėti išlaikyti normalų svorį.
Vitaminai ir maisto papildai – puikus pagalbininkas siekiant stiprinti imunitetą, palaikyti energiją, pagerinti odos, plaukų ar kaulų būklę. Tačiau net ir aukščiausios kokybės papildai nebus veiksmingi, jei vartojami netinkamu laiku ar netinkamai derinami su maistu ar kitais papildais.
Marinuoti agurkai – neabejotina vasaros ir rudens derliaus konservavimo klasika. Tačiau ar žinojote, kad be jų dar yra daugybė kitų daržovių, kurios puikiai tinka marinuoti?
Nagai – tai ne tik estetikos, bet ir sveikatos atspindys. Nors dažnai juos lakuojame, dailiname ar tvarkome dėl grožio, nagų išvaizda gali atskleisti ir vidinius organizmo pokyčius, vitaminų trūkumą ar net rimtesnes sveikatos problemas.
Sveikata prasideda nuo tinkamos mitybos ir vitaminų balanso. Deja, daugeliui moterų trūksta svarbių vitaminų, kurie lemia energiją, odos, plaukų ir nagų būklę bei bendrą savijautą.
Nors agrastai ne tokie populiarūs kaip avietės ar mėlynės, jie – tikri vitaminų ir antioksidantų lobynai, verti sugrįžti į mūsų kasdienį mitybos racioną. Šios rūgštokos, bet sultingos uogos ne tik gaivina vasaros dienomis, bet ir padeda stiprinti imunitetą, gerinti virškinimą ir stabdyti senėjimo procesus.
Vasara baigiasi, o oda – tarsi po ilgų atostogų: išsausėjusi, pavargusi nuo saulės, jūros druskos ir karščio. Nors rugpjūtis vis dar lepina šiluma, būtent šis mėnuo yra idealus laikas pradėti ruoštis rudeniui, stiprinant odą iš vidaus.
Rauginti kopūstai – ne tik lietuviškos virtuvės klasika, bet ir tikra sveikatos bomba: kupini probiotikų, vitaminų ir skaidulų. Nors šį gardumyną galima ruošti visus metus, yra tam tikras laikas, kada rauginti kopūstus geriausia – tiek skonio, tiek kokybės atžvilgiu.
Pastaraisiais metais sveikos mitybos patarimuose vis dažniau kartojama frazė: „suvalgyk saują riešutų per dieną“. Skamba paprastai, natūraliai ir sveikai, tiesa? Bet ar tai iš tikrųjų – moksliškai pagrįstas patarimas, ar tik populiarus gyvensenos mitas?
Bananai – tai ne tik gardus ir greitas užkandis, bet ir natūralus „vaistas“ daugybei kasdienių negalavimų. Šie geltonieji vaisiai kupini naudingų medžiagų: kalio, vitaminų B6 ir C, antioksidantų bei skaidulų.














