Pupelės – tai ne tik sotus, bet ir itin maistingas maisto produktas, gausus baltymų, skaidulų, geležies bei vitaminų. Tačiau daugelis vengia jų gaminti namuose vien dėl nežinojimo: kiek gi iš tikrųjų reikia virti pupeles, kad jos būtų skanios, bet neištižtų?
baltymai
Seniausias
Pistacijos – mažos, žalios riešutų formos sėklos, kurios ne tik gardžios, bet ir labai naudingos sveikatai. Nors jos dažnai laikomos tik užkandžiu, pistacijos – tai tikras maistinių medžiagų lobynas.
Baltymų kokteiliai jau seniai ištrūko iš sporto salių ribų – šiandien juos renkasi ne tik aktyviai sportuojantys, bet ir sveika mityba besidomintys žmonės.
Pastaraisiais metais sveikos mitybos patarimuose vis dažniau kartojama frazė: „suvalgyk saują riešutų per dieną“. Skamba paprastai, natūraliai ir sveikai, tiesa? Bet ar tai iš tikrųjų – moksliškai pagrįstas patarimas, ar tik populiarus gyvensenos mitas?