Net jei už lango dar nėra pavasario, visgi pasilepinti grilio patiekalais galima bet kada! Tad jei ir tu planuoji smaguriauti patiekalus ant griliaus, atrinkome tau keletą puikių marinatų receptų, kuriuos gali išbandyti....
marinatas
Seniausias
Šaltasis metų laikas – tai metas, kai natūralūs, išsaugoti vasaros ar rudens gėrybių skoniai gali praturtinti mūsų racioną. Marinuoti ir rauginti produktai ne tik puikiai tinka įvairiems patiekalams, bet ir pasižymi nauda sveikatai – jie stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir suteikia organizmui svarbių vitaminų. Šiame straipsnyje pasidalinsime, kaip lengvai paruošti kopūstus, agurkus ir burokėlius žiemai.
Marinuoti česnakai – ne tik puikus pagardas prie mėsos, sūrių ar užtepėlių, bet ir tikra stalo puošmena. Tačiau ne vienas, pamėginęs marinuoti česnakus namuose, susiduria su problema – česnakai juoduoja.
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai – tai vienas mėgstamiausių lietuviškos virtuvės žiemos gardėsių. Jie puikiai dera su kepta mėsa, bulvėmis, troškiniais ar tiesiog prie sumuštinių.
Marinuoti česnakai – tai ne tik pikantiškas, aštrus užkandis, bet ir puikus priedas prie mėsos patiekalų, troškinių ar net sumuštinių.
Nė vienas šaltų žiemos vakarų stalas neapsieina be traškių, gardžių marinuotų agurkėlių. Jie puikiai tinka prie karštų patiekalų, ant sumuštinių, į mišraines ar tiesiog kaip užkandis. Pasigaminti juos namuose paprasta – tereikia šviežių agurkų, keleto prieskonių ir šiek tiek kantrybės.
Pavasarį morkos ir kitos rūsiuose sandėliuojamos daržovės nebe tokios sultingos kaip rudenį, tad neverta laukti, kol visai suvys. Išeitis – užmarinuoti ir iš naujo mėgautis jų traškumu. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad žalios ar termiškai apdorotos daržovės turėtų būti kasdienio mūsų raciono dalis, o raugintos ar marinuotos suteiks maistui daugiau skonių įvairovės. Prekybos ...
Gerai paruoštas marinatas gali pakeisti mėsos skonį ir tekstūrą, suteikdamas jai sultingumo, aromato ir nepakartojamo skonio.
Šios aštriai marinuotos daržovės ne tik gardžios, bet ir sveikos – be dirbtinių priedų, pagaminamos per keliolika minučių ir suteikia galimybę išnaudoti sezono gėrybes.
Vasara ir ruduo Lietuvoje – tai agurkų metas. Jų tiek daug, kad kartais, atrodo, nežinome, ką dar galima iš jų pasigaminti.
Suomiai garsėja ne tik žuvies patiekalais ar uogų desertais – jų virtuvėje ypatingą vietą užima ir daržovių marinatai. Vienas labiausiai mėgstamų receptų – saldžiarūgščiai marinuoti agurkai, kurie išsiskiria ypatingu skoniu ir traškumu.