Blynai – vienas universaliausių patiekalų: juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Tačiau įprasti receptai dažnai kupini baltų miltų ir cukraus.
cukrus
Naujausias
Kai namuose nuvysta gėlės, dažnas prisimena liaudišką patarimą – į vazą įpilti cukraus. Sakoma, kad toks vanduo suteikia žiedams „energijos“ ir jie vėl atgyja.
Šiais laikais vis dažniau atsigręžiame į natūralius, mažiau apdorotus ir sveikesnius maisto produktus. Vienas iš tokių – naminė uogienė be cukraus, kurią dar mūsų močiutės gamindavo ne dėl mados, o iš būtinybės ir paprastumo.
Kepenys – vienas svarbiausių žmogaus organų, atsakingas už daugiau nei 500 gyvybiškai svarbių funkcijų. Jos filtruoja kraują, skaido toksinus, reguliuoja cukraus kiekį, kaupia vitaminus bei padeda virškinti riebalus.
Norite švelnios, gaivios ir glotnios odos, bet nenorite išleisti pinigų brangiems kosmetikos produktams? Gera žinia – efektyvų kūno šveitiklį galite pasigaminti tiesiog savo virtuvėje!
Sodo entuziastai vis ieško natūralių, paprastų ir nebrangių būdų, kaip pagerinti augalų augimą, sustiprinti dirvožemį ar net atbaidyti kenkėjus. Vienas netikėtas, bet vis dažniau minimas triukas – šaukštas paprasto cukraus darže. Nors gali skambėti neįprastai, šis metodas išties turi pagrindo.
Majonezas – vienas dažniausiai naudojamų padažų mūsų virtuvėje. Jį dedame į salotas, užkandžius, sumuštinius ar net naudojame kepiniuose. Tačiau parduotuvinis majonezas neretai turi daug priedų, cukraus ar konservantų. Tad kodėl jo nepasigaminus patiems?
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų, pasirinkti sveikesnį maistą tampa vis sudėtingiau.
Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje ne visada reiškia, kad jau sergate diabetu, bet tai – rimtas signalas, kurio ignoruoti nereikėtų.
Vasara – tai ne tik atostogų, bet ir uogų bei vaisių konservavimo metas. Tradiciškai daugelis mūsų gamina uogienes su dideliu kiekiu cukraus, tačiau vis dažniau atsigręžiame į sveikesnius pasirinkimus.
Karštą vasaros dieną ledai tampa tikru išsigelbėjimu – gaivina, džiugina ir pamalonina ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius.
Saldumynai dažnai tampa kasdieniu palydovu – saldi kava ryte, pyragėlis po pietų ar šokolado plytelė vakarais. Tačiau ar kada susimąstėte, ką iš tikrųjų per didelis cukraus kiekis daro jūsų organizmui?















