Norite švelnios, gaivios ir glotnios odos, bet nenorite išleisti pinigų brangiems kosmetikos produktams? Gera žinia – efektyvų kūno šveitiklį galite pasigaminti tiesiog savo virtuvėje!
cukrus
Seniausias
Kepenys – vienas svarbiausių žmogaus organų, atsakingas už daugiau nei 500 gyvybiškai svarbių funkcijų. Jos filtruoja kraują, skaido toksinus, reguliuoja cukraus kiekį, kaupia vitaminus bei padeda virškinti riebalus.
Šiais laikais vis dažniau atsigręžiame į natūralius, mažiau apdorotus ir sveikesnius maisto produktus. Vienas iš tokių – naminė uogienė be cukraus, kurią dar mūsų močiutės gamindavo ne dėl mados, o iš būtinybės ir paprastumo.
Kai namuose nuvysta gėlės, dažnas prisimena liaudišką patarimą – į vazą įpilti cukraus. Sakoma, kad toks vanduo suteikia žiedams „energijos“ ir jie vėl atgyja.
Vasara – tai ne tik atostogų, bet ir uogų bei vaisių konservavimo metas. Tradiciškai daugelis mūsų gamina uogienes su dideliu kiekiu cukraus, tačiau vis dažniau atsigręžiame į sveikesnius pasirinkimus.
Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje ne visada reiškia, kad jau sergate diabetu, bet tai – rimtas signalas, kurio ignoruoti nereikėtų.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų, pasirinkti sveikesnį maistą tampa vis sudėtingiau.
Majonezas – vienas dažniausiai naudojamų padažų mūsų virtuvėje. Jį dedame į salotas, užkandžius, sumuštinius ar net naudojame kepiniuose. Tačiau parduotuvinis majonezas neretai turi daug priedų, cukraus ar konservantų. Tad kodėl jo nepasigaminus patiems?
Daugiau jokio turinio











