Ryto valgis – svarbiausias dienos maistas, ir tai ne tik populiarus posakis, bet ir moksliškai pagrįsta tiesa. Tinkamai subalansuoti pusryčiai padeda išlaikyti energiją, mažina norą užkandžiauti nesveiku maistu ir leidžia jaustis ne tik sočiai, bet ir lengvai visą dieną.
Pusryčiai
Varškėčiai – vienas iš tų patiekalų, kurie kvepia vaikyste ir namų jaukumu. Tai sotus, skanus ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei.
Receptų knygų autorė, desertų kultūros ambasadorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad nors kasdienis jų šeimos gyvenimo būdas gana chaotiškas, atsigriebiama savaitgaliais, kai visi mėgaujasi laiku kartu.
Tuomet morkų blynai – tai būtent tas patiekalas, kurį verta išbandyti. Jie yra puiki alternatyva įprastiems bulviniams ar saldiems blynams: maistingi, purūs, švelniai salstelėję ir itin universalaus skonio.
Pirmosios Kalėdų dienos rytas – ypatingas metas, kai šeima susiburia pasidalinti šiluma, džiaugsmu ir gera nuotaika. Kad šventinė nuotaika tęstųsi nuo pat ryto, verta pasitelkti kūrybiškumą ruošiant pusryčius, kurie ne tik bus skanūs, bet ir vizualiai džiugins kiekvieną šeimos narį. Štai keletas idėjų, kurios padės sukurti nepamirštamą pusryčių stalą.
Visoms taip būna - skubėdamos išlekiate anksti ryte iš namų tuščiu skrandžiu... Būtinai pagalvokite, kaip galima to išvengti. Nepavalgius pusryčių, didelė tikimybė, kad pietų, o dar blogiau, vakarienės metu jūs persivalgysite. Valgyti pusryčius būtina - išliksime sveikesnės, pagreitinsime medžiagų apykaitą, išvengsime antsvorio ir pagražinsime savo išvaizdą....
Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos maistu, tačiau daugelis žmonių vis dar linkę juos praleisti. Ką iš tikrųjų reiškia pusryčių praleidimas mūsų organizmui?
Rytas. Skubėjimas, vos spėji įlipti į kelnes, o pirmas dalykas – kava. Vieniems – tai įprotis, kitiems – „pusryčiai puodelyje“.
Namie pasigamintas vaisių ar daržovių kokteilis – puikus būdas pradėti dieną, tačiau jeigu įprasti kokteiliai pabodo – juos keisti galima sveikatingumo burnelėmis, vadinamaisiais „šotais“. Šis gėrimas – tikra vitaminų bomba, kuris ne tik suteiks kūnui energijos, bet ir pastiprins imunitetą artėjant pavasariui. Be to, gaminant tokias burneles galima laisvai improvizuoti ir naudoti mėgstamus ingredientus....
O jei norite nustebinti svečius – patiekite šiuos blynelius su karšta uogų tyre ir pabarstykite šiek tiek smulkintų riešutų.
Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos valgymu, tačiau ar tikrai visi pusryčių produktai yra naudingi? Deja, daugelis populiarių pusryčių, kuriuos daugelis žmonių laiko sveikais, iš tikrųjų gali daryti daugiau žalos nei naudos. Jie gali sukelti cukraus šuolius, greitai išprovokuoti alkį ar net sukelti virškinimo problemas.
Kvapnūs ir saldūs bananai puikiai tinkami ne tik greitiems užkandžiams, bet ir gardiems desertams gaminti.