Grikių duona – tai ne tik skanus, bet ir labai maistingas pasirinkimas tiems, kurie vengia gliuteno ar tiesiog nori į savo mitybą įtraukti daugiau vertingų produktų.
Pusryčiai
Nesakyk - daugelis iš mūsų trokšta būti gražios ir kupinos energijos. Tačiau reta kuri susimąsto, jog grožis toli gražu nėra didelis kosmetikos kiekis ant veido ar nauja šukuosena. Viskas prasideda nuo daug žadančio ryto - sveikų pusryčių. Kokia yra jų nauda?...
Ryto valgis – svarbiausias dienos maistas, ir tai ne tik populiarus posakis, bet ir moksliškai pagrįsta tiesa. Tinkamai subalansuoti pusryčiai padeda išlaikyti energiją, mažina norą užkandžiauti nesveiku maistu ir leidžia jaustis ne tik sočiai, bet ir lengvai visą dieną.
Varškėčiai – vienas iš tų patiekalų, kurie kvepia vaikyste ir namų jaukumu. Tai sotus, skanus ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar lengvai vakarienei.
Receptų knygų autorė, desertų kultūros ambasadorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad nors kasdienis jų šeimos gyvenimo būdas gana chaotiškas, atsigriebiama savaitgaliais, kai visi mėgaujasi laiku kartu.
Namie pasigamintas vaisių ar daržovių kokteilis – puikus būdas pradėti dieną, tačiau jeigu įprasti kokteiliai pabodo – juos keisti galima sveikatingumo burnelėmis, vadinamaisiais „šotais“. Šis gėrimas – tikra vitaminų bomba, kuris ne tik suteiks kūnui energijos, bet ir pastiprins imunitetą artėjant pavasariui. Be to, gaminant tokias burneles galima laisvai improvizuoti ir naudoti mėgstamus ingredientus....
Grikių miltų blynai – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveikesnių pusryčių ar vengia kvietinių miltų. Jie pasižymi riešutiniu skoniu, yra lengvai virškinami ir tinka net jautresniam skrandžiui.
Ir vėl praleidote pusryčius? Atskleidė triukus, pagreitinančius pusryčių ruošą ir sutaupančius laiko
Nors pusryčiai vadinami svarbiausiu dienos valgiu, o daugybė tyrimų įrodo visavertę pusryčių naudą, neretai šiokią dieną šį valgį praleidžiame dėl laiko stokos.
Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos maistu, tačiau daugelis žmonių vis dar linkę juos praleisti. Ką iš tikrųjų reiškia pusryčių praleidimas mūsų organizmui?
Rytas. Skubėjimas, vos spėji įlipti į kelnes, o pirmas dalykas – kava. Vieniems – tai įprotis, kitiems – „pusryčiai puodelyje“.
Varškės apkepas – vienas tų patiekalų, kuris daugeliui primena vaikystę ir jaukius sekmadienio pusryčius. Jis ne tik gardus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Tuomet morkų blynai – tai būtent tas patiekalas, kurį verta išbandyti. Jie yra puiki alternatyva įprastiems bulviniams ar saldiems blynams: maistingi, purūs, švelniai salstelėję ir itin universalaus skonio.















