Krevetės – tikras delikatesas, kuris gali papuošti bet kokį patiekalą: nuo makaronų ir salotų iki grilio vakarienės ar užkandžių. Tačiau net ir tokį iš pirmo žvilgsnio paprastą produktą kaip krevetes galima nesunkiai sugadinti per ilgai verdant. Pervirtos jos tampa guminės, netenka skonio ir tekstūros.
salotos
Birželis daugeliui atrodo kaip vėlyvas metas sėjai – juk pagrindiniai pavasariniai darbai jau atlikti. Tačiau iš tiesų birželis – puikus antras šansas sodininkams ir daržininkams. Šiluma, ilgos dienos ir sušilusios dirvos sąlygos leidžia sėkmingai sėti nemažai daržovių ir prieskoninių žolelių, kurios spės užaugti dar iki rudens.
Obuolių actas – ne tik puikus prieskonis salotoms ar marinavimui, bet ir senovinis sveikatos eliksyras. Jo naudą pripažįsta ir šiuolaikinė medicina: gerina virškinimą, stiprina imunitetą, valo organizmą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir net padeda prižiūrėti odą bei plaukus.
Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių lietuvių daržuose. Sultingi, traškūs ir puikiai tinkantys tiek salotoms, tiek rauginimui ar konservavimui.
Šios šiltos grybų ir bulvių salotos – puikus rudeniškas patiekalas, kuris sujungia paprastus ingredientus į aromatingą ir sotų derinį. Kepinti grybai, traškios bulvės ir švelni šoninė susijungia į harmoningą skonių paletę, kuri ne tik sušildys, bet ir pamalonins gomurį.
Uogų sezonas trumpas, tad skanaukite jų kuo įvairesnių ir nepamirškite įkomponuoti į kasdienius patiekalus. Nors įprasta braškes naudoti glotnučiams, gardinti jomis pusryčių košę, jogurtus ar varškę, jas galime panaudoti ir sočioms salotoms.
Nors vasara po truputį ritasi į pabaigą, daržo sezonas tikrai dar nesibaigia. Rugpjūtis – tai puikus metas antrajai sėjai, ypač jei turite laisvų lysvių po nuimtų agurkų, salotų ar ankstyvų bulvių derliaus.
Liepa – tikras skonių, kvapų ir spalvų mėnuo. Sodininkų ir turgelių prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, o mūsų organizmas natūraliai trokšta lengvesnio, vandeningo ir maistingo maisto.
Obuolių actas – tai daugiau nei rūgštus priedas salotoms. Ši senovinė natūrali priemonė pelnytai grįžta į mūsų kasdienybę – tiek virtuvėje, tiek vonios kambaryje, tiek vaistinėlėje.
Rukola – tai ne tik stilingas priedas salotoms ar picos viršui. Ši tamsiai žalia, šiek tiek aštroko skonio lapinė daržovė pastaraisiais metais tapo itin populiari tiek Lietuvos restoranų meniu, tiek mūsų namų virtuvėse.
Naujieji metai – puiki proga pasimėgauti gardžiais ir išskirtiniais patiekalais. Salotos gali tapti ne tik puikiu šventinio stalo akcentu, bet ir suteikti gaivumo bei balanso prie pagrindinių patiekalų.
Daugiau jokio turinio