Krevetės – tikras delikatesas, kuris gali papuošti bet kokį patiekalą: nuo makaronų ir salotų iki grilio vakarienės ar užkandžių. Tačiau net ir tokį iš pirmo žvilgsnio paprastą produktą kaip krevetes galima nesunkiai sugadinti per ilgai verdant. Pervirtos jos tampa guminės, netenka skonio ir tekstūros.
salotos
atsitiktinis
Cukinijos – vienos universaliausių daržovių, kurias galima naudoti sriuboms, troškiniams, salotoms ar net desertams. Tačiau vienas gardžiausių ir paprasčiausių būdų pasimėgauti jų skoniu – išsikepti apkepą.
Obuolių actas – ne tik puikus prieskonis salotoms ar marinavimui, bet ir senovinis sveikatos eliksyras. Jo naudą pripažįsta ir šiuolaikinė medicina: gerina virškinimą, stiprina imunitetą, valo organizmą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir net padeda prižiūrėti odą bei plaukus.
Rukola – tai ne tik stilingas priedas salotoms ar picos viršui. Ši tamsiai žalia, šiek tiek aštroko skonio lapinė daržovė pastaraisiais metais tapo itin populiari tiek Lietuvos restoranų meniu, tiek mūsų namų virtuvėse.
Salotos – tai puikus būdas praturtinti savo mitybą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Šiandien siūlome išbandyti netikėtą, bet ypatingai skanų derinį: apelsinai, burokėliai ir graikiniai riešutai.
Ieškote greitų, skanių ir sveikų salotų idėjos? Šios Gamink su Audrone burokėlių ir žirnelių salotos su lengvu jogurtiniu padažu taps tikru atradimu jūsų virtuvėje! Be majonezo, kupinos vitaminų, gaivios ir švelnios – jos puikiai tiks tiek prie pagrindinio patiekalo, tiek kaip lengva vakarienė ar net užkandis.
Karštomis vasaros dienomis vis dažniau ieškome ne tik skanių, bet ir gaivinančių patiekalų. O kas gali būti vasariškiau nei sultingas arbūzas? Ši vaisinė salotų idėja sužavės ne tik skonio receptorius, bet ir taps tikra stalo pažiba – ypač, kai patiekiama išradingai dekoruotame arbūzo dubenyje.
Humusas – tai ne tik gardus ir sveikas užkandis, bet ir puikus pagrindas įvairiems padažams. Šis kremiškas avinžirnių patiekalas dera su daržovėmis, mėsa, sumuštiniais ar net salotomis.
Šios šiltos grybų ir bulvių salotos – puikus rudeniškas patiekalas, kuris sujungia paprastus ingredientus į aromatingą ir sotų derinį. Kepinti grybai, traškios bulvės ir švelni šoninė susijungia į harmoningą skonių paletę, kuri ne tik sušildys, bet ir pamalonins gomurį.
Virti kiaušiniai – vienas universaliausių produktų mūsų virtuvėje: tinka tiek pusryčiams, tiek piknikui, tiek salotoms ar net šventiniam stalui. Tačiau daugelis vis dar nežino, kiek laiko virti kiaušiniai išlieka saugūs vartoti.
Pesto – tai tradicinis itališkas padažas, kilęs iš Ligūrijos regiono. Jis ne tik nepaprastai skanus, bet ir universalus – tinka tiek makaronams, tiek sumuštiniams, salotoms ar net mėsos patiekalams pagardinti.
Tuno salotos – tai vienas universaliausių patiekalų, kurį galima paruošti vos per kelias minutes. Jos tinka tiek lengvai vakarienei, tiek pietums darbe ar net šventiniam stalui.